Anlık Bildirim

The Boring Company şimdi de tuğla üretecek

Elon Musk'ın kazı şirketi olan The Boring Company daha önce şapka ve alev silahı gibi asıl işiyle ilgili olmayan yan ürünler satmıştı. Şirketin yeni ürünü ise tuğla.

The Boring Company şimdi de tuğla üretecek Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın trafik sorununu çözmek için kurduğu şirketi The Boring Company; otomobiller ile hyperloop ve loop gibi toplu taşıma sistemleri için tüneller kazıyor olsa da şirket daha çok yan ürünleriyle gündeme geliyor. Geçtiğimiz yıl şapka satan ve bu yılın başında alev silahı satacağını duyuran şirket şimdi farklı bir ürünle karşımızda. The Boring Company bu kez tuğla satacak.


Taşıma maliyetini ortadan kaldırabilir 

Tabi diğer iki ürünün aksine tuğla şirketin ana faaliyet alanıyla biraz daha bağlantılı görünüyor zira test amaçlı tüneller kazan şirket, kazma işlemleri sırasında ciddi miktarda toprak elde ediyor. Elde edilen toprağı taşıma maliyetinin, tünelin toplam maliyetinin yüzde 15'i kadar olduğunu belirten şirket toprağı tuğlaya dönüştürerek faydalı bir hale getirmek istiyor. 


 

Toprağın tuğlaya dönüştürüldüğü sisteme ait videoyu Twitter hesabından paylaşan şirket, tuğlaların tamamen kazılardan elde edilen toprakla üretildiğini ve tanesinin 10 cent karşılığında satılabileceğini ifade etti. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Elon Musk da tuğlaların heykel ve bina yapımında kullanılabileceğini belirtiyor. Los Angeles'ta çalışan bir mimar olan David Hertz ise söz konusu tuğlaların kırsal yerlerde konut inşaatında kullanılabileceğini ancak standart yapı malzemelerine kıyasla daha ağır ve kalın yapısı nedeniyle(inşaata ek maliyet getireceğinden) büyük şehirlerde kullanılamayacağını düşünüyor.


Şirketin tuğlalarının ne zaman satışa çıkacağı ve ilk olarak ne amaçla kullanılacağı şu an için belirsiz ancak ilerleyen aylarda The Boring Company tuğla üretimine ağırlık verebilir zira şirket Chicago’nun şehir merkeziyle O-Hare havalimanı arasında yolcu taşıyacak olan Loop sistemi için 3-4 ay içinde onay alıp kazılara başlamayı planlıyor. Bu kazı ile elde edilen toprak miktarı ve üretilecek tuğla sayısı bir hayli artacaktır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim