Anlık Bildirim

Tokyo Üniversitesi dünyanın en sağlam camını geliştirdi

Japon araştırmacılar tarafından geliştirilen yeni cam türü, kırılmaz cam hayalini gerçeğe dönüştürdü. Tokyo Üniversitesi tarafından geliştirilen bu camın çelik kadar sağlam olduğu söyleniyor.
 Tokyo Üniversitesi'nin Endüstriyel Bilimler Enstitüsü'nde görevli araştırmacılar, dünyanın en sağlam camını geliştirmeyi başardılar. Tokyo Üniversitesi'nde görevli Japon bilim insanları tarafından geliştirilen bu yeni cam türü, neredeyse çelik kadar sağlam.
Eskisinden çok daha sağlam akıllı telefon ekranları ve pencerelerin geliştirilmesini mümkün hale getirecek bu yeni cam türünün sağlamlığını, içerisindeki alüminyum oksit sağlıyor. Büyük bölümü silisyum dioksitten oluşan bu yeni cam türünün içerisindeki alüminyum oksit, camı neredeyse kırılmaz ve çizilmez hale getiriyor.
 Kırılmaz cam elde etmek için alüminyum oksit kullanımı daha önce de denenmiş, fakat içinde yüksek miktarda alüminyum bulunan camın kabına temas ettiğinde kristalleşmesi bu uygulamayı imkansız hale getirmişti. Tokyo Üniversitesi'ndeki araştırmacılar kapsız bir işleme tekniği geliştirerek bu sorunu çözmeyi başardılar.
 
Tokyo Üniversitesi dünyanın en sağlam camını geliştirdi
 Kap kullanmadan cam geliştirmek için kimyasal maddeleri gaz yardımıyla havaya iten araştırmacılar, bu şekilde maddelerin herhangi bir kaba temas etmeden sentezlenerek cam haline gelmesini sağladılar. Bu işlem sonucunda ortaya yüzde 50'si alüminyumdan oluşan renksiz, saydam ve neredeyse kırılmaz cam çıktı.
Bu yeni cam türüyle ilgili planlarını açıklayan Tokyo Üniversitesi araştırmacısı Atsunobu Masuno, yeni camın seri üretimine geçmek için gerekli yöntemleri geliştirdiklerini ifade etti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7607 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kırılmaz cam, tokyo üniversitesi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim