Anlık Bildirim

Toshiba, Western Digital ile olan uyuşmazlığı çözmeye hazırlanıyor

Yonga bölümünün bir kısmını satma kararı alan Toshiba, halen hukuki uyuşmazlıkları çözebilmiş değil. Şirket şimdi ortağı Western Digital'le olan uyuşmazlıkları çözmek için adım atıyor.
ABD'deki nükleer santral inşaatları nedeniyle finansal açıdan zor bir duruma düşen Toshiba, eylül ayında şirketin yonga bölümünün büyük bir kısmını Bain Capital liderliğindeki konsorsiyuma satma kararı almıştı. Toshiba satış sonrasında yaklaşık 18 milyar doları kasasına koyup mali açıdan rahatlama planları kurarken Toshiba’nın NAND fabrikasını Toshiba’yla birlikte işleten ortağı Western Digital satışa engel olmuş ve satış kararını tahkime taşımıştı. Tahkim süreci nedeniyle bir türlü satışı tamamlayamayan Toshiba, Western Digital ile ortak bir noktada uzlaşmaya hazırlanıyor.

Ortaklığı Uzatabilirler  

Bloomberg'ün konuya yakın kaynaklarına dayandırdığı iddialara göre Toshiba, Western Digital'in tahkim talebini durdurması için şirkete bir teklif sunacak. Kaynaklar, Toshiba'nın Western Digital ile olan ortaklık anlaşmasını uzatma karşılığında Western Digital'in davadan feragat edeceğini ve satışa karşı çıkmayacağını belirtiyor. Üstelik bu anlaşmaya yakın olan tek taraf Toshiba değil. İddialara göre Western Digital de yıpratıcı hukuki süreçten kurtulmak için Toshiba'nın böyle bir teklifte bulunması halinde uzlaşma yolunu tercih edebilir.
Bu iddiaların ardından açıklama yapan Toshiba sözcüsü Toshiba'nın somut bir karar vermediğini ancak Western Digital'le anlaşmaya her zaman açık olduğunu ifade ederek iddiaları güçlendirirken Western Digital tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Son zamanlarda iki şirketin birbirine karşı aldığı sert tavır ve sonu belli olmayan süreç iki şirketin de hisselerinin değer kaybetmesine yol açmıştı. Toshiba'nın yaptığı açıklama ise şirketlerin hisselerine değer kazandırdı. Açıklamanın ardından Toshiba hisseleri yüzde 2.9 değer kazanırken Western Digital'in hisse değerinde yüzde 1.5'lik artış gözlemlendi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim