Anlık Bildirim

Türk otomobili Etox'un elektrikli versiyonu üretilecek

Türkiye'nin en önemli kendi otomobilimizi üretme girişimlerinden biri olan Zafer Etox, dünya basınında da yer almaya başladı.Zafer markalı Türk otomobili Etox, dünyanın en önemli otomobil haber sitelerinden Autoblog'a haber oldu. Sitede Türk spor otomobili olarak tanıtılan Etox'a dizel motor entegre edilmiş olmasından bahsedilmiş ve gelecek aylarda bir de elektrikli bir Etox prototipinin geliştirileceği belirtilmiş.

Sitede güncel Etox modelinin 1.5 litre hacminde bir dizel motor motora sahip olduğu ve 0-100 kilometre/saat hızlanmasını 13 saniyede tamamladığı söylenmiş. Autoblog'da ayrıca Zafer markasının sahibi Ercan Malkoç'un açıklamalarına da yer verilmiş.

Ercan Malkoç yaptığı açıklamada, planlarında elektrikli Etox üretmek olduğunu ve 3 ay içerisinde prototip bir modelin üretileceğini belirtti. Malkoç ayrıca, elektrikli Etox'un satışa çıkarılması durumunda 30.000-35.000 liradan satışa çıkabileceğini açıkladı. Otomobilin 250 kilometre menzile sahip olacağını da belirten Malkoç, maksimum hızının ise 120 kilometre/saat olacağını söyledi.

Devletten de yeterli desteğin alınması durumunda ilk seri üretim elektrikli Etox'ların 2012 yılında bantlardan inmesi bekleniyor. Hedeflenen fiyat etiketine sahip olması durumunda ise büyük satış rakamlarına ulaşacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
90094 kez okundu.
39 kişi, toplam 49 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim