Anlık Bildirim

Uber 2017'de 4.5 milyar dolar zarar etti

Popüler yolculuk paylaşım uygulaması Uber, geçtiğimiz yıla ait mali sonuçları paylaştı. Şirketin zararı 2016'ya kıyasla yüzde 61 artarak 4.5 milyar dolara ulaştı.

Uber 2017'de 4.5 milyar dolar zarar etti Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yılı skandallar ve davalarla pek de istenilen bir şekilde tamamlayan Uber, 2017'ye ait mail sonuçları açıkladı. Tabi Uber henüz halka açık bir şirket olmadığı için mali sonuçları kamuoyuyla paylaşmak gibi bir yükümlülüğü yok ancak şirketin yeni CEO'su Dara Khosrowshahi, şirketin kararlılığını göstermek adına son dönemde mali verilerin paylaşılması yönünde adımlar atıyor. Şirket tarafından paylaşılan son veriler ise zararın yıllık bazda giderek artmasına karşılık yeni CEO döneminde Uber'in kârlılık yolunda ilerlediğini gösteriyor. 


Yeni CEO döneminde gelir arttı 

Şirketin açıklamasına göre Uber, 2017'yi 4.5 milyar dolarlık zararla kapattı. 2016 yılında 2.8 milyar dolar zarar açıklayan şirket böylece yıllık bazda yüzde 61 daha fazla zarar etmiş oldu. Öte yandan Dara Khosrowshahi'nin şirketin başında olduğu üçüncü ve dördüncü çeyreğe ait sonuçlar ise umut veriyor. 2016 yılında üçüncü çeyrekte 1.5 milyar dolar zarar eden şirket, geçtiğimiz yılın aynı dönemini ise 1.1 milyar dolarlık zararla kapattı. Ayrıca Khosrowshahi'nin şirketin başında olduğu dönemde toplam gelir bir önceki yıla kıyasla yüzde 14 artarak 9 milyar dolara ulaştı. 


Şirketin 4.5 milyar dolarlık zararının büyük bir kısmı geçtiğimiz aylarda SoftBank ile yapılan hisse devri anlaşmasına kaynaklanıyor. Bu anlaşmayla Uber hisseleri yüzde 30 indirimli bir şekilde SoftBak'a satılmış ve şirketin 69 milyar dolar civarında olan piyasa değeri 48 milyar dolara gerilemişti. Öte yandan Google'ın otonom araç iştiraki Waymo'nun Uber'e açtığı dava, Uber'in 245 milyon dolar değerindeki hisselerini Waymo'ya devretmeyi kabul etmesiyle sonuçlanmış ve bu davada şirkete mali açıdan ciddi zarar vermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim