Anlık Bildirim

Uber, rakibi Careem'i satın almak için 2 milyar doları gözden çıkardı

Uber'in, Orta Doğu'daki en güçlü rakibi Careem'i satın almak istediği bir süredir biliniyor. Careem ile görüşmelere başladığı iddia edilen Uber 2-2.5 milyar dolar ödeyerek şirketi satın almayı planlıy

Uber, rakibi Careem'i satın almak için 2 milyar doları gözden çıkardı Tam Boyutta Gör
 

Dubai merkezli yolculuk paylaşım uygulaması Careem, Uber'in Orta Doğu'daki en büyük rakibi konumunda. Buna karşılık iki şirketin son aylarda sık sık operasyonları birleştirme ve satın alma iddiaları ile gündeme geliyor. Temmuz ayında iki şirket Orta Doğu'daki operasyonlarını birleştirmek için görüşmelere başlarken bu görüşmeler esnasında Uber'in, Careem'i satın almayı planladığı ileri sürülmüş ancak görüşmeler herhangi bir anlaşmayla sonuçlanmamıştı. Bloomberg'ün haberine göre Uber bu kez Careem'i satın almak için en az 2 milyar doları gözden çıkardı.


Görüşmeler sürüyor 

Konuya yakın kaynakların iddiasına göre Uber ile Careem satın alma görüşmelerine başladı. Uber'in 2 ila 2.5 milyar dolar arasında ödeme yapmayı kabul ettiği ileri sürülürken Careem yönetiminin şirket hissedarlarını anlaşmanın esasları hakkında ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor. Tabi yine de kesin bir anlaşma söz konusu olmadığı için görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması da ihtimal dahilinde. 


Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Bahreyn, Lübnan, Pakistan, Kuveyt, Mısır, Fas, Ürdün, Türkiye, Filistin, Irak ve Sudan'da 100'den fazla şehirde faaliyet gösteren Careem, toplamda bir milyondan fazla sürücüye sahip. Halihazırda Orta Doğu'nun en değerli teknoloji şirketleri arasında yerini alan şirketin yatırımcıları arasında Japon e-ticaret devi Rakuten ile Alman otomobil üreticisi Daimler de yer alıyor.


Ana faaliyet alanında rekabetin arttığının farkında olan Uber ise rekabet ortamında büyümeyi sürdürmek istiyor. 2019'da halka arz edilmesi beklenen şirket; gıda sevkiyatı, eşya taşıma ve elektrikli bisiklet kiralama gibi farklı kategorilerde hizmet sunarak gelir kapılarını çeşitlendirmeye çalışıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim