Anlık Bildirim

Uber'e büyük ceza geldi: Taksicilerden Uber artık yasal değil iddiası!

Ülkemizde Uber’ın faaliyetlerine yönelik olarak yakın takip devam ediyor. Daha önce hem sürücüye hem de yolcuya kesilen cezalara tanık olmuştuk ancak bu kez iş biraz daha büyüdü.

Uber'e büyük ceza geldi: Taksicilerden Uber artık yasal değil iddiası! Tam Boyutta Gör

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, bugün yaptığı bir açıklamada Uber ile irtibatı tespit edilen tüm araçlara ceza kesildiğini açıkladı. Söz konusu olan 668 aracın turizm belgelerinin iptali de gerçekleştirilmiş.


Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası iş birliği ile gerçekleştirilen çalışma sonrasında tespit edildiği belirtilen araçların belgelerinin iptal edilmesi ile Uber’in yasal bir zemine dayandırıldığının da doğru olmadığı ifade edildi. Yahya Uğur'un açıklaması şöyle: “Artık Uber'in yasal olduğunu iddia etmesi komik. Başından itibaren söylediğimiz gibi akıllı telefonla araç çağırma sistemi olan Uber korsandır ve Türkiye'de yaşamasına müsaade etmeyeceğiz.”


Uber Kullanan Müşteriye de Ceza

Yılbaşı mesajında da Uber göndermesi yapan başkan Uber kullanan müşterilere de ceza yazılacağını açıkladı. Yahya Uğur’un ifadeleri şöyle “Özellikle yılbaşı gecesi müşterilerimize alkollü araç kullanmamalarını ve yolculuk için de Uber'i tercih etmemelerini öneriyorum. Emniyet yetkililerimiz tarafından Uber denetimleri devam ediyor. Uber kullanan müşteriye 292 lira ceza yazılıyor. Bu sebeple müşterilerimizin taksilerimizi tercih etmesini, meslektaşlarımın da her zamankinden daha hassas bir şekilde hizmet vermesini rica ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı telefon uygulaması iTaksi hizmete girdi ve artık müşterilerimiz kolaylıkla taksilere ulaşabilmekte.”


Tüm dünyada zaman zaman bu tür baskılarla karşılaşan Uber, yaşanan sorunların çözülmesi adına her türlü yasal yola başvurup daha uygun fiyata ve daha iyi koşullarda yolcu taşımak için önemli bir çaba sarfediyor. Uber’in taksicilik mesleğine ihanet ettiğini ifade eden taksiciler odası başkanının açıklamaları da aslında bu konuya bakış açısını net bir şekilde ortaya koyuyor. Bakalım ilerleyen günlerde daha ne gibi olaylara tanık olacağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10738 kez okundu.
34 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, uber ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim