Anlık Bildirim

Üçüncü taraf servislerde iPhone batarya değişimi zorlaşıyor

iPhone modelinizin bataryasını yetkili olmayan bir üçüncü taraf serviste yaptırırsanız Ayarlar-batarya sağlığı kısmında yüzde yerine Servis ibaresi görmeye başlayabilirsiniz.

Apple cihazlarının ne denli pahalı olduğu ve teknik servislerin de yüksek seviyede fiyatlandırma yaptığı herkesin malumu. Bu bakımdan pek çok kullanıcı iPhone modellerini yetkili değil de işten anlayan üçüncü taraf servislerde yaptırmak zorunda kalıyor. Bununla birlikte Apple yetkili teknik servis haricinde tamir yapılmaması için her türlü tedbiri alıyor.

Tek çare yetkili servis

Geçtiğimiz aylarda iPhone modellerinin yetkili teknik servis haricinde tamir edildiğinde gerekli sorgulama kodları olmadığı için tuğla moduna geçtiği yani açılmadığı gündeme gelmişti. Şimdi benzer bir konu bataryalarda var.

Kaynaklar iPhone modelinin bataryasını yetkisiz bir serviste değiştirdiğiniz zaman Ayarlar-batarya sağlığı kısmında batarya yüzdesi yerine Servis şeklinde bir ibare belirdiğini ifade ediyor. Normalde bu ibare bataryanın ömrü dolduğu zaman ortaya çıkıyor ancak son yapılan güncellemeler ile onaysız bir batarya değişiminde görünmeye başladı. Hatta batarya onaylı bir parça olsa da bu uyarı veriliyor.

Kullanıcı bu uyarıdan ancak yetkili bir Apple servisine giderek onay alması sonrasında kurtulabiliyor. Yani illa ki o telefon yetkili teknik servise giriş yapıyor. Bununla birlikte bu işlem için bir ücret talep edilip edilmediği yazılmamış. Bu bakımdan batarya için de yetkili servisler şart görünüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5740 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone battery, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim