Anlık Bildirim

Ultrabook fiyatları 2012 ilk çeyrekte yüzde 5-10 düşüş gösterebilir


Intel'in desteğiyle ortaya çıkan ultra ince dizüstü segmenti Ultrabook; Acer, HP, ASUS, Toshiba gibi elektronik devleri tarafından benimsendi ve ilk modeller piyasada görünmeye başladı. İlk etapta 1000$ altına konumlanması düşünülen Ultrabook modellerinin çoğu bu hedefi tutturamadı. Ancak 2012 ilk çeyrekte Ultrabook modellerinin biraz ucuzlaması bekleniyor.

DigiTimes'ın sektördeki kaynaklarına dayanarak verdiği haberde bahse konu dönemde fiyatların yüzde 5-10 arasında düşeceği belirtiliyor. Böylece pek çok Ultrabook modeli 1000$ altında konumlanmış olacak.

Ultrabookların fiyatını belirleyen en önemli etken donanım masraflarından ziyade Intel'in desteği. Ultrabooklara olan talep Intel'in tahminlerinin çok altında kaldı ve firma 2012 başından itibaren üreticilere 100$'lık bir pazarlama destek primi vermeyi planlıyor. Donanım bileşenleri de şimdilik yüksek seviyede seyrediyor. İşlemci birimi 175-200$, SSD birimi 140-150$, ekran ise 45-50$ gibi fiyatlardan elde ediliyor. Bu da fiyatların yükselmesine yol açıyor.

Intel'in yeni hamlesi Ultrabook pazarını nasıl etkileyecek gelecek yılın ilk aylarında görebileceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim