Anlık Bildirim

"Üreticiler Android Silver programına sıcak bakmıyor"

'Üreticiler Android Silver programına sıcak bakmıyor'

Google'ın Nexus mobil cihaz programından vazgeçerek Android Silver adında yeni bir projeye başlayacağı ve LG ile programın ilk örneğini vereceği iddiaları bir süre önce gündeme gelmiş ancak yöneticilerin açıklamaları ve Nexus 6 tanıtımı ile iddialar rafa kalkmıştı. Yeni bilgiler konunun arkasında farklı sebeplerin yattığını gündeme getiriyor. 

Firmaya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre arayüz konusunda stok Android arayüzüne en yakın tecrübeyi sunan cihazları bünyesine alacak Android Silver programı üreticilerden ilgi görmedi. Zira üreticiler özelleştirilmiş arayüz ile farklılaşmayı ve tüketicilerin ilk bakışta markaları birbirinden ayırabileceği bir rekabet ortamı oluşmasını istiyor. 

Google ise stok Android arayüzü sayesinde cihazların güncellemeleri daha hızlı alabileceğini düşünüyor ve böylece bölünmüşlük konusunda da önemli adımlar atabilmeyi planlıyor. Ancak bu konuda üretici ortaklarını ikna edebilmiş değil. Zira LG yakın zamanda Google ile herhangi bir işbirliğine gitmeyeceğini açıklamıştı. 

Ayrıca Google'ın yeni Android sözleşmesinde 20'ye yakın çekirdek uygulamasını varsayılan olarak cihazlara yükleme zorunluluğu koyması üreticileri rahatsız eden bir başka konu.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
772 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim