Anlık Bildirim

Üreticisi de kabul etti: Intel işlemcili bilgisayarlar yavaşlayacak!

Intel işlemcilerin performansını yavaşlatacak olan Meltdown açığı yaması dağıtıma başladı. Firmanın patronu da işlem yüküne göre performans düşüşünü doğruladı.

Yonga dünyasını derinden sarsan Meltdown ve Spectre açıkları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Özellikle Intel tarafında işlemcilerin yavaşlaması konusu oldukça merak ediliyor ve resmi ağızdan da doğrulandı.

Kötü haber doğrulandı

Sadece Intel tarafını ilgilendiren Meltdown açığı bir süre önce Google Project Zero ekibi tarafından tespit edilmiş ve sanal makinelerin birbirlerinin belleklerine izinsiz erişebilmesine imkan verecek bir yapıda olduğu açıklanmıştı.

Meltdown tarafının sıkıntılı kısmı kapatılabilmesi için tasarım seviyesinde optimizasyon gerektirmesi. Bu da işemcilerin performansını yüzde 5-30 arasında düşürüyor.

Açıktan haberi olduğu için elindeki hisseleri sattığı iddia edilen CEO Brian Krzanich, CES 2018 konferansında konu ile ilgili soruları cevapladı. Krzanich güncelleme sonrasında performans düşüşünün kaçınılmaz olduğunu belirtirken bunun iş yüküne göre değişeceğini açıkladı. Yani işlemci türüne göre değil de iş yüküne göre performans kayıpları artacak.

Özellikle AMD karşısında Intel’in zor duruma düşmesine sebep olacak performans kayıpları son on yıla kadar tüm işlemcileri kapsıyor. Firma geçen hafta yayınladığı yama ile açıkları kapatmaya başlamıştı. Bu hafta sonuna kadar işlemcilerin yüzde 90’ının yamanacağı belirtiliyor. Ay sonuna kadar ise yüzde 100 hedefine ulaşılmış olacak. Şunu da söylemek gerek ki Intel’in sonraki nesil işlemcilerinde performans kaybı olmadan bu problem tamamen giderilmiş olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12859 kez okundu.
68 kişi, toplam 77 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ces2018, intel meltdown ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim