Anlık Bildirim

Ve Intel'in 18 çekirdekli Core i9-7980XE işlemcisi detaylandı

Intel'in Core i9 işlemci ailesinde piyasaya sürmeye hazırlandığı tüm zamanların en güçlü masaüstü işlemcisinin teknik özellikleri ortaya çıktı. 1999 dolar fiyatla satılacak işlemci hakkında her şey.
Intel'in merakla beklenen 18 çekirdekli Core i9-7980XE işlemcisi detaylandı. Skylake-X serisi altında tanıtılan ve şimdiye kadar sunulan en güçlü masaüstü işlemci unvanına sahip  yeni model, 1999$'lık fiyatıyla önümüzdeki aylarda raflara girmiş olacak. TeraFLOP seviyesinden yüksek hassasiyetli başarım sunan işlemci özellikleriyle dikkat çekiyor.
18 çekirdek ve 36 izlek desteği sunan işlemci, ailenin diğer üyeleri gibi rafine edilmiş 14nm+ üretim geometrisini kullanıyor. Çerkirdeklerin tamamı için baz çalışma hızı 2.6GHz olan Core i9-7980XE, Turbo Boost 2.0 ile sadece iki çekirdek için hızını 4.2GHz'e, kullanıcı tarafından Turbo Boost 3.0 Max aktif edilirse yine çift çekirdek için hızını 4.4GHz yapabiliyor.
Ve Intel'in 18 çekirdekli Core i9-7980XE işlemcisi detaylandı
 
IMC dediğimiz entegre bellek kontrolcüsü dört kanal DDR4-2666MHz desteği sunarken, hız aşırtma ile daha yüksek seviyeleri görmek de olası. 44 adet PCIe hattıyla donatılan işlemci, 24.75MB Seviye 3 bellekle desteklenmiş. LGA 2066 soket yapısından istifade eden ve X299 anakartlarla uyumlu olan işlemcinin ısıl tasarım gücü (TDP) ise 165 Watt.
Bütçe sınırı olmadan hazırlanan rüya bilgisayarların merkezinde olmasını beklediğimiz işlemci, hem oyun hem de video düzenleme gibi çok çekirdek ve yüksek performans gerektiren uygulamalarda ciddi sıçrama sağlayacak gibi duruyor. Tabi böylesi bir işlemciyi dizginleyebilmek için kullanıcıların iyi bir sıvı soğutma sistemine de ihtiyacı olacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5328 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erdi özüağ, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim