Anlık Bildirim

Virgin Galactic, Adidas imzalı özel uçuş giysisini tanıttı

SpaceX’in uzay çabalarından sonra ismi biraz arka planda kalan Virgin Galactic, Adidas'ın alt markası Y-3 ile geliştirdiği yeni pilot giysisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Virgin Galactic, Adidas imzalı özel uçuş giysisini tanıttı
 
Virgin Glactic, bu sene şubat ayında görücüye çıkması beklenen yeni uzay aracını tanıtmadan önce, astronotlar ve pilotlar için geliştirilen moda tasarımlı uçuş giysisini tanıttı. Uçuş giysisi Adidas’ın, ünlü Japon moda tasarımcısı Yohji Yamamoto ile işbirliği olan Y-3 markası tarafından tasarlandı ve üretildi.
Virgin Galactic, Adidas imzalı özel uçuş giysisini tanıttı
 

Uçuş giysisi kevlar benzeri bir malzeme olan Nomex Meta Aramid den imal edilmiş.  Kurşungeçirmez kumaş özeliklerine sahip malzeme daha esnek yapısı nedeni ile tercih edilmiş. Giysi, uzun uçuşlarda pilotun oturuş pozisyonunu desteklerken ayakta ise doğal duruş pozisyonunu destekleyecek yapıya sahip. 
Virgin Galactic, Adidas imzalı özel uçuş giysisini tanıttı
 
Botlarda da Nomex’in daha hafif bir versiyonu ve doğal deri kullanılmış.  Uçuş esnasında karşılaşılacak zorluklar göz önüne alınarak, botlar tabandan özel kavramalı yapıda tasarlanmış ve bot içlerinde Adidas’ın patentli ürünü adiPRENE minderli tabanlıklar kullanılmış.

Giysiler, ticari uzay uçuşlarında uygunluklarının kanıtlanması için Virgin Galactic’in test uçuş programı dâhilinde astronotlara giydirilecek. Denemeler sonrası elde edilen bilgilerin tekrar tasarıma yansıtılması ile giysinin ve botun son halini alacağı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4334 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
virgin galactics, adidas ve
3 etiket daha y-3 spacesuit Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim