Anlık Bildirim

Volkswagen, batarya üretiminde kuantum bilgisayarlardan faydalanacak

Alman otomobil devi Volkswagen, elektrikli otomobil bataryalarının daha başarılı olması için kuantum bilgisayarlardan yararlanacak. Şirket bu kapsamda dün ilk kez kuantum bilgisayarı denedi.

Volkswagen, batarya üretiminde kuantum bilgisayarlardan faydalanacak
 

Elektrikli otomobillerde batarya, kullanıcı tarafından bakıldığında belki de en önemli bileşen. Kullanıcılar elektrikli otomobil üreticilerinden sadece yüksek menzil değil aynı zamanda uzun kullanım ömrü, yüksek performans ve hafiflik de sağlayan bataryalar üretmesini istiyor. Ne var ki elektrikli otomobil bataryası geliştirmek pek de kolay değil zira bataryalarda yer alan lityum-hidrojen ve karbon yapıları gibi kimyasal yapıları analiz edip bataryayı kullanıcıya en uygun olacak şekilde optimize etmek oldukça zorlu bir süreç. Bu süreci kolay hale getirmek isteyen Volkswagen ise kuantum bilgisayarlardan faydalanacağını duyurdu.


Kullanıcıya özel seçenekler sağlanacak 

Kuantum bilgisayarlarla kimyasal molekülleri hızlı bir şekilde simüle etmek isteyen şirket Google ve D-Wave ile ortak bir çalışma yürütecek. Bu çalışma kapsamında şirket dün ilk kez bir kuantum bilgisayar kullanarak, üretilecek bataryanın kimyasal haritasını hızlı bir şekilde simüle etmeyi başardı. Genel olarak ağırlığı azaltma, güç yoğunluğu ve güç hücreleri gibi konularda bataryaları optimize etmek isteyen şirket, quantum bilgisayarlarla sadece süreci daha hızlı hale getirmekle kalmayıp kullanıcıya özel batarya yapıları da oluşturmayı planlıyor. Böylece kullanıcı kendi ihtiyacına ve bütçesine en uygun batarya modülünü seçebilecek.


Volkswagen'in CODE Laboratuvarı'ndan araştırmacı Florian Neukart, elektrokimyasal malzemelerin simülasyonunun batarya üretiminde oldukça önemli olduğunu belirtirken bu alanda öncü çalışmalar yaparak kuantum bilgisayarların potansiyellerini artırdıklarını belirtti. Buna karşılık araştırmacılar henüz yolun başında olduklarının altını çiziyor. Yani Volkswagen'in bir sonraki elektrikli aracında yer alan bataryanın, bir kuantum bilgisayarın desteğiyle yapılandırılması beklenmiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2845 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim