Anlık Bildirim

Walmart gıda güvenliğini sağlamak için blockchain'den faydalanacak

ABD'nin en büyük mağazalar zinciri Walmart, e.coli bakterisinin gıdalarda yayılmasına engel olmak ve müşterilerine sağlıklı ürünler sunmak için blockchain teknolojisini kullanacak.

Walmart gıda güvenliğini sağlamak için blockchain'den faydalanacak Tam Boyutta Gör
 

Kripto para birimlerinin temelinde yer alan blockchain teknolojisi, kripto para dünyasında bize bir miktar paranın daha önce hangi cüzdanlarda yer aldığı gösterebiliyor. Teknolojinin fiziksel ürünlerde kullanımında ise ürünün üretildiği, işlendiği ve son kullanıcıya teslim edildiği yeri görme şansına sahibiz. Şu an için kobalt ve elmas üretimi gibi alanlarda madenler denetiminden ve mücevherlerin orijinalliğinden emin olmak adına blockchain teknolojisi test ediliyor. ABD'nin en büyük mağazalar zinciri Walmart ise müşterilerine sunduğu gıdanın güvenilir olduğunu göstermek için blockchain teknolojisini kullanacak.


Sebze tedarikçileri blockchain sistemini kullanacak 

Bu yıl ABD'nin pek çok eyaletinde yumurtadan kahvaltılık gevreklere meyvelerden yeşil yapraklı sebzelere kadar farklı gıdalarda salmonella ve e.coli bakterisinin tespit edildiğini belirten şirket ilk etapta yeşil yapraklı sebzeler için blockchain teknolojisini kullanacak. Sebze tedarikçileriyle iletişime geçen Walmart, IBM'nin yardımıyla geliştirilmiş olan blockchain sisteminin kullanılmasını istedi. Şu an için bu istek zorunluluk anlamına gelmese de şirket önümüzdeki yıldan itibaren tedarikçilerinin hepsini blockchain sistemini zorlamaya başlayacak.


Tedarikçilerin blockchain sistemini kullanması halinde, sebzelerin topraktan toplandığı andan market tezgahında yer aldığı ana kadar bütün süreçler tek tek blockchain'e kaydedilecek. Müşteriler marketteki sebzelerin üzerinde yer alan QR kodlarını veya benzeri belirleyici kodları cep telefonlarından okutarak sebzenin geçtiği bütün aşamaları görebilecek.


 

Walmart bu hizmet ile bireysel olarak müşterilerin güvenini kazanacağı gibi toplum sağlığına da hizmet etmeyi hedefliyor. Markette satılan herhangi bir sebzede bakteriye rastlanılması halinde günümüzde o sebzenin kaynağını bulmak için en az birkaç gün harcamak gerekebiliyor. Blockchain sistemine geçilmesi halinde ise sadece birkaç saniye içinde bakteriyi taşıyan sebzenin nereden geldiği tespit edilecek ve aynı bölgeden gelen diğer sebzeler de inceleme altına alınabilecek. Böylece bakterilerin hızlı bir şekilde yayılması önlenecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim