Anlık Bildirim

Windows 10 cihaz sayısı 900 milyonu geçti

2015 ortalarında kullanıma sunulan Windows 10 işletim sistemi bugüne kadar 900 milyon cihaz sayısını geçmeyi başardı. Gelecek yıl hedef 1 milyar cihaz sayısı.

Windows 8 işletim sisteminin hayal kırıklığı oluşturduğu bir dönemden sonra Microsoft’un kullanıma sunduğu Windows 10 işletim sistemi geçmişi unutturacak gibi görünüyor. Biraz geç olsa da kullanıcı sayısı 900 milyonu geçti.

Yavaş da olsa

Temmuz 2015 tarihinde kullanıma sunulan Windows 10 işletim sistemi büyük yükseltme kampanyaları ile kullanıcı çekmeye çalışmıştı. Microsoft en erken 2017 yılına girdiğimizde 1 milyar kullanıcı sayısına ulaşmayı umuyordu.

Elbette Windows 8 ile hayal kırıklığına uğrayanların Windows 7 işletim sistemini tercih etmesi ve kurumların yükseltmeden uzak durması bu hedefi oldukça geciktirdi. Bununla birlikte 2019 yılında Windows 10 ivme kazanmaya başladı.

Mart ayında 800 milyon cihaza kurulu olan Windows 10 işletim sistemi Eylül ayı itibariyle de 900 milyon rakamını geçmiş durumda. Son 12 yaklaşık 300 milyon cihazın ekosisteme katıldığı tahmin ediliyor.

1 milyar cihaz hedefi ise Şubat veya Mart ayında geçilecek. Özellikle kış tatilinde gerçekleşecek kampanyalar ve Kara Cuma gibi özel günlerde satışların artması sonrasında bu hedefe ulaşılabilecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2978 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, windows 10 900 million ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim