Anlık Bildirim

Windows 10 güncelleme zamanlaması değişiyor

Bundan sonra Windows 10 güncellemelerini 35 güne kadar uzayan sürelerde erteleyebileceksiniz. Böylece olası yapı hatalarında problem giderilene kadar bekleme şansınız olacak.

Microsoft’un Windows 10 ile aldığı en büyük eleştirilerden birisi şüphesiz güncelleme politikası. Kullanıma sunulmasının ardından ücretsiz yükseltme süreci bitene kadar Windows 7 ve 8 kullanıcılarına yapılan rahatsız edici uyarıların yanı sıra Ekim güncellemesi gibi tam test edilmeyen yapılarla kullanıcıların bilgisayarlarına zarar vermesi halen gündemdeki yerini koruyor.

Daha geniş seçenekler

Mayıs ayında başlayan büyük Bahar güncellemesinde Microsoft’un bu konuda bazı adımlar attığı görülüyor. Windows 10 1903 sürüm numaralı yeni yapıda yeni bir güncelleme seçeneği ana menüye eklenmiş.

İndir ve Şimdi Yükle adındaki yeni seçenek, güncelleme sayfasında bulunuyor. Bu seçeneğe tıklayan kullanıcılar güncellemeleri 7 gün ile 35 gün arasında erteleyebiliyor. Böylece ortaya çıkacak muhtemel sorunlardan kendisini korumuş oluyor. Zira Windows güncellemelerindeki sorunların 1 aydan uzun bir sürede ancak giderildiğine şahit oluyoruz. Mevcut durumda kullanıcı gelen pencerelere sürekli erteleme vermek zorunda veya menüden 18 saate kadar gecikme ayarlamak zorunda.

Bu seçeneğin geçerli olmadığı tek nokta teknik desteğin sonuna gelen yani ömrünü tamamlayan Windows 10 sürümleri. Bu durumda Microsoft kullanıcı talebine bakmadan sistemi güncelleme için zorlayacak. Windows 10 1903 güncellemesi kısım kısım dağıtıma başlamış durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim