Anlık Bildirim

Windows 10 mobil yine gecikti

Windows 10 mobil güncellemesini dört gözle bekleyen Lumia kullanıcıları, ne yazık ki bir süre daha beklemek zorunda. Microsoft, bir erteleme daha yapmış durumda.
Microsoft'un Windows 10 mobil işletim sistemi için bir türlü kesin güncelleme tarihini veremediğini görüyoruz. Aralık 2015 ile başlayan ilk açıklamalar daha sonra Ocak 2016 tarihine yöneldi. Şimdi ise Şubat 2016 tarihi konuşuluyor. Kullanıcılar, verilen sözlerin tutulmamasından şikayetçi. 

Normalde bu ay sonunda güncellemenin başlayacağına dair operatörlerin hazırlıkları bulunuyordu ancak firmadan ortaklara giden bir mailde, Windows 10 mobil güncellemelerinin gelecek aya ertelendiği bildirildi. Tabii yine kesin bir tarih yok. En iyi ihtimalle Şubat ayının ortalarında başlayabileceği tahmin ediliyor. 

Hali hazırda Windows 10 mobil tecrübesini yaşamak için tek yol Lumia 950, Lumia 950 XL veya Lumia 550 modellerinden birisini satın almak. Tabii onlar da her ülkede satışa çıkmış değil. Yine Microsoft'un Insider programına katılarak, işletim sisteminin önizleme sürümü elde edilebiliyor. 


Windows 10 mobil güncellemesi alabilmek için, cihazların en az 8GB depolama kapasitesine sahip olması gerekiyor. Güncelleme, donanıma göre özelliklerinde kısıtlamalar yapabilecek. İlk etapta Lumia 630, 640, 640 XL, 730 ve Lumia 930 modellerine güncelleme verilecek. Daha sonra Windows 8.1 Denim sürümündeki cihazlara geçilecek. Bu durumda sürecin yaz ortalarına kadar uzaması ihtimali ortaya çıkıyor. 

Windows 10 sürümü masaüstü tarafta oldukça iyi gidiyor ve kurulu cihaz sayısı 200 milyonu geçti. Bununla birlikte mobil tarafta rekabetçi olması için en azından geçen yıl bitmeden güncellemenin başlaması gerekiyordu. Zira on milyonlarca Lumia cihazı güncelleme almak için bekliyor ve yıl bitmeden kullanıcıları mutlu etmek, Microsoft'a artı bir puan kazandıracaktı. 1 milyar cihaz sayısına ulaşmak için firmanın çok çaba sarf etmesi gerekecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5367 kez okundu.
25 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 mobile ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim