Anlık Bildirim

Xiaomi, 1 milyar dolar karşılığında GoPro'yu satın alabilir

Yeni bir rapora göre Çinli teknoloji devi Xiaomi, bir süredir finansal sıkıntılarla boğuşan GoPro'yu satın almayı planlıyor. Her şey beklendiği gibi giderse iki firma 1 milyar dolara el sıkışabilir.
Dünyanın en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi aynı zamanda dizüstü bilgisayar, fitness takipçisi, akıllı saat, akıllı ev ürünleri ve drone gibi oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip. Ayrıca şirketin Yi markalı aksiyon kameraları da var. Bloomberg tarafından hazırlanan yeni bir raporda Xiaomi'nin GoPro'yu satın almayı düşündüğü belirtiliyor.
2002 yılında Nick Woodman tarafından kurulan GoPro, aksiyon kameralarıyla tanınan bir marka. Ancak son birkaç yıldır finansal sorunlar yaşıyor. 2016 yılında yaklaşık 600 çalışanı olan şirket geçtiğimiz Ocak ayında drone işini sonlandırdı. Woodman da zaten basına, şirketi satmaya hazır olduğunu söylemişti.

Xiaomi, GoPro için milyar dolar seviyesine çıkabilir

GoPro 2014 yılında halka açıldığında, değeri 10 milyar doların üzerindeydi. Bununla birlikte 2018 itibariyle hisse fiyatı yüzde 36 oranında düştü ve şu anki piyasa değeri 700 milyon dolar civardında. Xiaomi ve GoPro arasında gerçekleşmesi olası anlaşmanın detayları hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak Çinli şirketin GoPro'yu yaklaşık 1 milyar dolar karşılığında satın alabileceği tahmin ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim