Anlık Bildirim

Yamaha'dan motorcu robot

Yamaha'nın insansı robotu Motobot, daha önce benzerine çok rastlamadığımız bir süreci gerçeğe dönüştürüyor. Otonom robot yarış motoruyla saatte 200 km hıza çıkabiliyor.
 
Yamaha'dan motorcu robot
Dünyaca ünlü motosiklet üretici Yamaha, 44. Tokyo Motor Fuarı kapsamında "Motobot" adını verdiği robot modelini görücüye çıkarttı.
Şimdilik hakkında çok fazla detay bulunmayan insansı robot Motobot, özel modifiye edilmemiş (Yan tekerler hariç) Yamaha 1000cc R1M yarış motosikletini kendi başına kullanabiliyor ve otonom şekilde saatte 200 km gibi inanılmaz bir hıza çıkış yapabiliyor. Üzerinde uzun zamandır çalışıldığı belirtilen robot, ilk bakışta reklam kampanyası gibi görünse de önemli bir görevi bulunuyor.
Yamaha'nın insansı robot "Motobot" ile otomobillerde de olduğu gibi daha güvenli sürüş sistemleri için denemeler yapmak istediği, buradan elde edilen verileri de gerçek motosiklet modellerine aktarmayı amaçladığı belirtiliyor. Bu süreç özellikle yüksek hızlardaki testler içi çok büyük önem arz ediyor çünkü kontrollü bir pist üzerinde dahi motosiklet modelleri otomobillerden çok daha tehlikeli bir test platformu oluşturuyor.
Motobot'un kendini tanıttığı ve yapabildiklerini gösterdiği ilginç videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. 
Yamaha'dan motorcu robot
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim