Anlık Bildirim

Yapay zeka ile oyunlardaki ve filmlerdeki hayvanlar daha gerçekçi görünebilir

Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar; oyunlarda ve filmlerde kullanılan hayvan animasyonlarının tüylerinin daha gerçekçi görünmesi için yapay zeka geliştirdi.

Yapay zeka ile oyunlardaki ve filmlerdeki hayvanlar daha gerçekçi görünebilir Tam Boyutta Gör
 

Gerçek dünyadaki görüntüleri analiz edip oyun evrenleri oluşturabilen veya görüntüleri başarılı bir şekilde düzenleyebilen yapay zeka çalışmaları yakın gelecekte oyunların, gerçek dünyayı daha iyi yansıtabileceğini gösteriyor. Oyunlarda yer alan hayvanlar ise henüz gerçek dünyadakine benzeyecek şekilde başarılı yansıtılamıyor. Normal hayatta hayvanların tüylerinin parlak ve yumuşak göründüğünü belirten Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, oyunlardaki donuk ve sert görünümlü tüyleri düzenleyebilecek bir yapay zeka geliştirdi.


Mevcut modellerden daha hızlı  

Hayvan tüylerini tasarlayan mevcut modellerin aslında insan saçını oluşturmak için geliştirildiğini ve bu nedenle tüy tasarlama konusunda yeterince başarılı olmadığını belirten araştırmacılar; geliştirdikleri yapay zekanın, mevcut modellerden 10 kat daha hızlı olduğunu ve çok daha başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu belirtiyor. Halihazırda oyun dünyasında kullanılan modellemelerin hayvan kürklerindeki merkezi kesimi hesaba katmadığını ve ışığın tüylere yansıması esnasında her bir tüyden diğerine sıçrayan ışığı ayrı ayrı hesaplamak zorunda olduğuna dikkat çeken ekip bu durumun hem zaman hem de görünüm anlamında eksiklik olduğunu açıkladı.


Bu modellemelerin yerine yapay zekada ''yüzey altı saçılım'' denilen bir konsept kullanan araştırmacılar, konsepti, karanlık bir odada akıllı telefonun feneriyle parmağı aydınlatmaya benzetiyor. Böyle bir durumda ışık parmağın çevresine ve arkasına doğru dağılırken ekibin geliştirdiği yapay zeka da ışığı tüylerin etrafında, karanlıkta kalan kısımların da fark edileceği şekilde dağıtıyor. Tabi ekibin geliştirdiği konsept ışığı başarılı bir şekilde dağıtsa da yine ciddi hesaplamalar ve makine öğrenmesi gerektiriyor. Bu nedenle sinir ağlarını gerçek hayvan görüntüleriyle eğiten araştırmacılar, yapay zekanın ışığın tüylerin arasındaki dağılımına odaklanmasını sağlamış. Bütün çalışmanın sonunda ise yapay zeka başarılı hayvan kürkleri tasarlayabilir hale gelmiş durumda.


Yapay zekanın oyunlarda ve animasyonlarda çok daha başarılı hayvan görüntülerinin üretilmesi için kullanılabileceğini belirten ekip, şimdi tüylerdeki ve insan saçındaki renk dağılımını daha başarılı bir şekilde gerçekleştiren sistemler üzerinde çalışıyor. 

 
          Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim