Anlık Bildirim

Yeni 3D yazıcı ile hava boşluğuna metal yazılabiliyor

Bir grup araştırmacı tarafından geliştirilen yeni 3D yazıcı sayesinde herhangi bir destek yapı olmaksızın hava boşluğunda metal nesnelerin yapımı mümkün hale geliyor. Detaylar haberimizde...
Yeni 3D yazıcı ile hava boşluğuna metal yazılabiliyor
 
Yeni geliştirilen hava boşluğuna metal yapı oluşturabilen bir 3D yazıcı sayesinde ilerde bir gün elektronik ve biyomedikal cihazların yapımı oldukça kolay hale gelebilir. Harvard's Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering ve John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences araştırmacılarından oluşan bir takım tarafından geliştirilen yeni yazıcı 3 boyutlu şekilleri oluştururken herhangi bir yapının desteğine ihtiyaç duymuyor.
Gümüş nanoparçacıklardan oluşan bir mürekkep kullanan yazıcı eskstruderden çıkan bu parçacıkları katılaştırıp sertleştirmek için ise bir lazer kullanıyor. Baskı yatağının döner bir biçimde olduğu sistemde ağızlık da 3 eksende serbestçe hareket edebiliyor. Bu sayede saniyeler içinde düşey eksende kıvrımlı ve insan saçından bile daha ince gümüş telden şekiller oluşturulabiliyorken bu oluşan yapılar ise oldukça iletken bir yapıda oluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim