Anlık Bildirim

Yeni Ford GT'ye "gorilla glass" cam

Son dönemin en çok dikkat çeken ve beğeni toplayan süper otomobil modellerinden birine imza atarak yeni Ford GT'yi tanıtan Ford, aracında "gorilla glass" cam kullanıyor. Detaylar haberimizde.
 
Yeni Ford GT'ye 'gorilla glass' cam
Ford'un uzun yıllar sonra yeni sürümünü duyurarak 2016 yılında üretime başlayacağı süper otomobil modeli Ford GT, cam tarafında yakından tanıdığımız bir üründen destek alacak.
Çift turboya sahip V6 EcoBoost motoru ile 600 beygirden fazla güç üretebilen ve aerodinamik olarak sınırları zorlayabilen yeni Fort GT, sektörde bir ilke imza atılarak "Gorilla Glass Hibrit" isimli bir cam teknolojisinden yararlanıyor. Corning ile Ford ortaklığında geliştirilen ve ön cam ile arka motor kapağında kullanılan bu cam teknolojisi, mevcut çözümlerden farklı olarak iki yerine Gorilla Glass'ın otomobil versiyonu, termoplastik ve tavlı cam olmak üzere üç katmandan oluşuyor.
Bu hibrit birleşim sayesinde otomobili yaklaşık 5 kg daha hafif üretebilen Ford, böylelikle daha çevik hızlanma, yüksek fren performansı ve yakıt ekonomisi sağlanabildiği belirtiyor. Rakip araçlara göre ön cam ve arka motor kapağını ortalama %32 oranında hafif üretebildiklerini açıklayan şirket, bu üç katmanlı yaklaşım sayesinde gelişmiş gürültü engelleme sağlayabiliyor ve hepsinden önemlisi daha sağlam, çizilmeye dayanıklı ve sert bir cam elde edilebiliyor.
Teknolojinin ilerleyen dönemde tüm Ford otomobil modelleri bünyesinde kendisine yer bulabileceği yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5650 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford gt
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim