Anlık Bildirim

Yeni geliştirilen elektrikli go kart, 0-60 mph hızlanmasını 1,5 saniyede tamamlıyor

Kanada'lı go kart üreticisi yeni modeli Daymak C5 Blast'ı duyurdu. Elektrikli kanal tipi fanların yer aldığı araç 0'dan 96 km/h hıza 1,5 saniyede çıkıyor. Detaylar haberimizde.
Go kart araçları genel anlamda hızlanma sürelerinden ziyade yol tutuş ve viraj kabiliyetleriyle adından söz ettirir. Kanada'lı şirket Daymak tamamen elektrikli 0'dan 60 mph (96km/h) hıza 1,5 saniyenin altında ulaşan bir go kart aracı geliştirdiklerini duyurdu. Bu süre aracı, Bugatti Chiron, Tesla Model S P100D ve Dodge Challenger Demon gibi modellerden daha hızlı konuma getiriyor.
Araçla ilgili bir takım açıklamalarda bulunan Daymak başkan yardımcısı Jason Roy, bu hızlanma süresinin elde etmek için aracın ağırlığını düşürmelerini gerektiğini ve bu durumu sağlamak adına araca 8 adet elektrikli kanal tipi fan (EDF) bağladıklarını belirtiyor. Aşağı yönlü hava üfleyen bu fanlar aracın yere 100 kg daha az basmasına olanak sağlamış. Kaldırma kuvveti viraj dönmek için ideal olmasa da, EDF'ler çeşitli durumlar için ayarlanabilir veya daha fazla downforce için tamamen kapatılabilir özellikte.
Aracı itme gücü arkada yer alan 4 adet daha EDF ve arka tekerlere bağlı 10.000 watt güçteki motor ile sağlanırken, go kart aracına 2400 kWh'lik bir lityum batarya güç veriyor. Daymak C5 Blast isimli aracın AR-GE çalışmaları tamamen Kanada'da gerçekleşirken, aracın Toronto'da üretileceği belirtiliyor. 0'dan 96 km/h hıza 1,5 saniyede ulaşan EDF'li C5 Blast modeli için $59.995 istenirken, EDF'siz versiyon için ise $9.999 isteniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim