Anlık Bildirim

Yeni optik illüzyon fırtınası: 10 saniyeden fazla odaklanınca kaybolan renkler

İnterneti etkisi altına almayı başaran yeni bir optik illüzyon örneği ortaya çıkmış durumda. Paylaşılan görsele belirli bir süre odaklanınca renkler tamamen ortadan kayboluyor. Pek ama nasıl?
Sosyal medya aracılığı ile yayılmaya başlayan en son optik illüzyon örneği görenleri hayrete düşürecek cinsten. Hatırlarsanız daha önce de elbise, duvar ve sokakla ilgili algı yanılmasına yol açan bazı resimler ortaya çıkmıştı. Şimdi ise bir renk karmaşasıyla karşı karşıyayız. Aşağıdaki resme gözünüzü kırpmadan odaklandığınızda bir süre sonra yok olduğunu göreceksiniz (bir dakika sürebilir).
Kaybolan renkler, esasında Troxler solması veya Troxler etkisi olarak bilinen bir yanılsamadan ibaret. 1804'te İsviçreli doktor/filozof Ignaz Paul Vital Troxler tarafından farkına varılan bu durumun elbette bilimsel bir açıklaması var.
Troxler bu yanılsamayı "görsel alandaki bazı unsurlara sıkı sıkıya odaklanmak, çevredeki durağan görüntülerin yavaş yavaş kaybolmasına ya da solmasına neden olabilir" şeklinde açıklamış. Yani beynimiz illüzyonun merkezine odaklanarak görüşümüzün çevresindeki diğer içerikleri görmezden gelmeye başlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6006 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, optik illüzyon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim