Anlık Bildirim

Yeni yakalayıcı teçhizat ile polisten kaçmak imkansız hale gelecek

Amerika'daki araçlı polis kovalamacaları her zaman nefes kesen anlara sahne olmuştur. Bu kovalamacalardaki sivil kayıpların önüne geçmek isteyen Leonard Stock geliştirdiği yakalama sistemini duyurdu.
Polisler var oluşlarından beri kötü adamları yakalamakla uğraşıyor, ancak 20. yüzyıl ve sonrası otomobillerin ortaya çıkışıyla bu iş biraz daha zor hale geldi. Ancak polis araç kovalamaları yakın zamanda son bulabilir. "Grappler" adı verilen yeni bir cihaz sayesinde polis aracından çıkan oldukça dayanıklı kayış yardımıyla kovalanan aracın arka tekeri durdurularak aracın durması sağlanıyor.
Arizona'lı Leonard Stock tarafından icat edilen Grappler, polis kovalamacaları sırasında masum insanların ölümlerinin sona ermesi için yapılmış. Cihazı geliştirmek için sekiz yılını veren Stock, şimdilerde ise Grappler'ı ülke genelindeki polis teşkilatlarına pazarlamakla meşgul.
Kovalamacayı kontrollü bir şekilde sona erdirmenin kolluk kuvvetleri açısından çok daha önemli olduğunu belirten Stock toplumun güvenliği açısından da kritik olduğunu belirtiyor.
Kovalamacalarda oluşan polis araçlarındaki hasarı da minimuma indirecek olan Grappler'ın fiyatı ise henüz açıklanmamış.
Sistem iki şekilde çalışabilirken ilk yöntemde arka tekerleğe dolanan kayışla birlikte arkadan kovalayan polis aracına bağlanan araç fren yardımıyla durdurulabiliyor. Bunun yanısıra kabindeki butonla polis aracından ayrılabilen kayış sayesinde şüpheli şahıs yaya olarak kaçmaya başlarsa yakalamak daha da kolay hale geliyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5717 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
police chase, grappler ve polis kovalamacası
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim