Anlık Bildirim
 
Son dönemde akıllı cihazların yer aldığı bilimsel çalışmaları sıkça duyar olduk. Son yapılan çalışma bir çok insanın ortak tedirginlik duyduğu gıda maddelerinin kontamine olup olmadığını belirlenmesi alanında oldukça pratik bir çözüm sunuyor.


Massachusetts Amherst Üniversitesi bilim adamları tarafından yürütülen araştırmada geliştirilen 3-merkaptofenilboronik asit (3-MBPA) içeren çözüm, içerisinde bulunan çip sayesinde ortamdan çektiği bakterilerin ölçümünü yapabiliyor.


Hem hassas hem hızlı

Araştırmacıların aktardıklarına göre cihaz, test edilecek gıda veyahut da suyun içerisine daldırıp yıkandıktan sonra ışık mikroskobu altına bırakılıyor ki burada geliştirilen uygulama devreye giriyor ve elde edilen örnek üzerindeki bakterileri sayıyor. İçerisindeki kimyasal sayesinde yıkandıktan sonra sadece bakterileri tutan yeni cihaz 1 mililitre sıvı içerisindeki 100 bakteriyi sayacak kadar hassas olmasının yanı sıra ölçümü 2 saat içerisinde tamamlıyor ki bu sayede geleneksel bakteri kültürlerinin yaklaşık 2 günlük sürecini önemli ölçüde azaltmış oluyor.
Öte yandan aslına bakılırsa daha çabuk sonuç ortaya koyabilen teknikler de mevcut ancak yeni geliştirilen cihaz kadar hassas olmadıkları için uzmanların yeni çözümü daha başarılı görülmekte.

Son olarak yardım çalışmaları esnasında bölgedeki suyun veya gıdaların temizliğini tespit etmekte de kullanılabilecek olan cihazın ne zaman toplu bir şekilde kullanıma sunulacağı hakkında henüz bir bilgi mevcut değil. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim