Anlık Bildirim

YouGov: Lumia serisi, tüketicilerin Nokia'ya olan sadakatini arttırdı

YouGov: Lumia serisi, tüketicilerin Nokia'ya olan sadakatini arttırdı
Mobil telefon üreticileri, satışlarını sürekli arttırmanın yanı sıra tüketicileri sadık birer müşteri kitlesi haline getirmeyi ister. Görünüşe göre Nokia bunu Windows Phone 8 işletim sistemli Lumia serisiyle başarabilecek gibi.
İngiliz pazar araştırma firması YouGov, geçtiğimiz yılın eylül ayı ile aralık ayı arasını kapsayan bir araştırma gerçekleştirmiş. Araştırmaya, 18 yaş üstü 4.100'den fazla mobil telefon kullanıcısı katılmış. Araştırmanın sonuçların Nokia açısından ümit vadediyor. Bir dahaki sefere tekrardan Nokia marka telefon satın almayı düşünenlerin oranı, eylül ayından aralık ayına kadar %30'dan %42 seviyesine yükselirken; bir dahaki sefere Nokia marka telefon satın almayı düşünmeyenlerin oranı %70'ten, %58 seviyesine gerilemiş durumda. Aynı zaman zarfında Nokia marka telefonları başkalarına tavsiye edenlerin oranı %13'ten %45'e kadar yükselirken, Nokia'nın aleyhinde yorum yapan kişilerin oranı %37'den %33'e kadar düşmüş. Marka sadakati artışında Lumia 820 ile Lumia 920'nin payının büyük olduğu düşünülüyor. Zira her iki akıllı telefon da eylül ayında tanıtılıp kasım ayında dünya genelinde satışa sunulmuştu.
Symbian OS kullanıcıları ise gün geçtikçe azalıyor. 2011 yılının aralık ayından bugüne İngiltere'deki Symbian kullanıcılarının oranı %99'dan %60'lara kadar gerilerken, Lumia kullanıcılarının oranı %1'lerden %40'lara yükselmiş.
Önümüzdeki hafta Barcelona'da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi'nde, Lumia 520, Lumia 720 ve Lumia 1000 gibi modellerini tanıtacağı tahmin edilen Nokia'nın, akıllı telefon pazarında %30'lardan (2009 - Aralık), %6'lara (2012 - Aralık) kadar düşen pazar payını Lumia serisinin nasıl etkileyeceği şimdiden büyük bir merak konusu.
YouGov: Lumia serisi, tüketicilerin Nokia'ya olan sadakatini arttırdı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1017 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim