Anlık Bildirim

Youtube, küçük yaştaki kullanıcıların canlı yayın yapmasını yasakladı

Popüler video platformu Youtube, küçük yaştaki kullanıcılar için yayın politikalarında çeşitli güncellemeler yaptı. Bundan böyle çocuklar ebeveynleri olmadan canlı yayın yapamayacaklar.
Teknoloji devi Google geçtiğimiz yıl birçok eleştiri aldıktan sonra sahibi olduğu video platformu Youtube'u çocuklar için daha güvenli bir hale getirmeye çalışıyor. Şirketin aldığı son karar ise yapılan canlı yayınlar ile ilgili.

Yanında ebeveyni olmak zorunda

Son zamanlarda Youtuber'ların çoğalması, çocukların bu alana doğru yönlenmelerine neden oldu ve bu çok bıçak sırtı bir konu. Youtube, internet ve sosyal medyanın olumsuz yanlarının, çocuk yaşlardaki kullanıcıları etkilememesi için bir dizi önlem almış durumda. Bunlardan biri ise küçük yaştaki kullanıcıların Youtube üzerinde artık tek başlarına canlı yayın yapamayacak olmaları.
Youtube ekibinin konuyla ilgili açıklaması işe şu şekilde: "Bir yetişkin tarafından açıkça eşlik edilmediği sürece, küçük yaştaki kullanıcıların canlı yayın akışına izin vermemek için yayın politikamızı güncelledik. Bu politikaya uygun olmayan kanallar canlı akış yeteneklerini kaybedebilir." Bununla birlikte Youtube, çocukların yer aldığı videolara yapılan yorumların devre dışı bırakılması ve algoritmanın yapacağı önerilerin azaltılması ile ilgili çalışmalarını da sürdürüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim