Anlık Bildirim

ZTE, her Windows Phone cihazı için Microsoft'a 27$ lisans bedeli ödüyor


Windows Phone adlı mobil işletim sistemini yayınlayarak iOS ve Android platformuyla iddialı bir rekabete giren Microsoft, bunun yanında üretici ortaklarından aldığı lisans bedelleriyle de gündeme geliyor.

Bugüne kadar Microsoft'un Windows Phone cihazı üreticilerinden ne kadar lisans bedeli aldığı bilinmiyordu ancak ZTE Tania adlı Windows Phone cihazının İngiltere'deki lansmanında ürün yöneticisi Santiago Sierra, cihaz başı 27$ lisans bedeli ödediklerini açıkladı.

Bu miktarı Microsoft'un üreticilerden aldığı kar olarak da görebiliriz. Diğer firmalar için ne kadar lisans ücreti belirlediği belli değil ancak bu rakamın ortalama olduğu söylenebilir. 

Bununla birlikte Microsoft asıl gelirini Android işletim sisteminden elde ediyor. Üreticiler, ücretsiz olarak kullandıkları Android işletim sistemi için bazı patentlerin kullanım hakkı Microsoft'ta olduğundan dolayı belirli bir miktar lisans bedeli ödemek zorunda. 

Microsoft 11 Android üreticisi ile lisans anlaşması imzalamış durumda. Lisans bedelinin ise 10$ civarında olduğu tahmin ediliyor. 2012 yılında 200 milyon Android cihazının satılacağını düşünürsek Microsoft'un 2 milyar dolara yakın bedel alacağını tahmin edebiliriz. Windows Phone lisansı üzerinden elde ettiği kar ise 2012 yılındaki 40 milyon cihaz tahminine göre 1 milyar dolar olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5559 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, Windows Phone ve
2 etiket daha Android microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim