Anlık Bildirim

AB, batarya teknolojisinin araştırılması için verilecek 3.2 milyar avroluk yardımı onayladı

Avrupa Komisyonu, batarya teknolojisinde araştırma yapılması için ayrılan ve yedi AB ülkesine dağıtılacak olan 3.2 milyar avroluk devlet yardımı için onayı verdi.

AB, batarya teknolojisinin araştırılması için verilecek 3.2 milyar avroluk yardımı onayladı Tam Boyutta Gör

Avrupa Komisyonu, batarya teknolojisi alanında araştırma yapmak için yedi Avrupa Birliği ükesine yapılacak olan 3.2 milyar avroluk (3.53 milyar dolar) devlet yardımının ödenmesini onayladı.

Toplam yatırım 5 milyar avroyu bulabilir

Ayrılan fonlar Belçika, Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya ve İsveç ülkelerinde yürütülen projeler için kullanılacak. 2031 yılına dek sürmesi beklenen ve batarya teknolojileri konusunda Ar-Ge çalışmalarının yapılacağı bu projelere yapılacak olan toplam yatırımın ise 5 milyar avroyu bulması bekleniyor.

AB, batarya teknolojisinin araştırılması için verilecek 3.2 milyar avroluk yardımı onayladı Tam Boyutta Gör

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Margrethe Vestager: "Yapılan bu AB onaylı yardım, bu önemli projenin rekabetin bozulmasına yol açmadan uygulanmasını sağlayacaktır." ifadelerini kullanırken, projenin, hammaddenin çıkarılması ve işlenmesi, kimyasal maddelerin üretimi, hücrelerin geliştirilmesi, kullanılmış pillerin elden çıkarılması ve geri dönüşümüne kadar birçok aşamayı içerdiği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim