Anlık Bildirim

Oyun dünyasının yeni gizemi: PS5 özel oyunu Abandoned, Kojima'nın yeni Silent Hill oyunu mu?

PlayStation 5 için duyurulan birinci şahıs bakış açısına sahip korku oyunu Abandoned, büyük bir gizemin ortasında kaldı: Abandoned, Kojima'nın yeni Silent Hill oyunu mu?

Abandoned, Kojima'nın yeni Silent Hill oyunu mu? Tam Boyutta Gör

Yayıncılığını Sony'nin yaptığı, geliştiriciliğini ise Hollanda'da kurulan Blue Box Game Studios'un yaptığı birinci şahıs bakış açısına sahip korku oyunu Abandoned, geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Ancak son günlerde oyun, büyük bir gizemin ortasında kaldı.

Oyun aslında çok da ilgi çekmeyen bir şekilde duyuruldu ancak oyunu geliştirien stüdyoya ait bazı bilgilerin ortaya çıkması, daha doğrusu bazı bilgilerin bulunmaması bu gizemi ortaya çıkardı. Blue Box Game Studios daha önce ismi duyulan bir stüdyo değildi ve PS5 için bu kadar iddialı bir oyun geliştiriyor olmaları ilk dikkat çeken nokta oldu. Stüdyonun yönetmeni Hasan Kahraman isimli kişinin internette neredeyse hiçbir bilgisi olmaması, şirket çalışanlarından kimse ile iletişime geçilememesi ve çalışanlarının fotoğraflarının internette öylesine bulunan fotoğraflara çok benziyor oluşu söylentileri güçlendirdi. Ayrıca stüdyonun "Abandoned = S ile başlıyor L ile bitiyor." yazması da herkesin aklına Silent Hill'ı getirdi.

Abandoned, Kojima'nın Yeni Silent Hill Oyunu mu?

Peki Kojima bu söylentiye nasıl dahil oldu? Kojima, Metal Gear Solid 5'in duyurusunda da oyunu başka bir stüdyo geliştiriyor olarak gösterip son zamanlarda bu oyunun yeni Metal Gear Solid oyunu olduğunu açıklamıştı. Moby Dick isimli bir stüdyonun yeni oyunu olarak tanıtılmış ve sonrasında MGS olduğu açıklanmıştı. Bu yüzden yine Kojima'nın aynı şeyi yapıyor olabilir. Ayrıca Hideo ismini Türkçe dile çevirince Kahraman anlamı karşımıza çıkıyor. Yani Blue Box Game Studios'un yönetmeni Hasan Kahraman'ın soyadı.

Ayrıca Kojima Productions'ın 2016 yılında Hollanda'da küçük bir stüdyo kurması ve Blue Box Game Studios'un da Hollanda merkezli bir stüdyo olması söylentileri güçlendirdi. Ufak tefek daha birçok ipucu da bulunuyor.

Ancak Blue Box Game Studios, Konami ve Kojima ile hiçbir bağlantıları olmadığını bu oyunun yeni Silent Hill olmadığını açıkladı. Ancak hiçbir stüdyo çalışanı ekran karşısına çıkıp net bir şekilde olayı yalanlamıyor. İki ihtimal bulunuyor: Ya gerçekten söylentiler doğru ya da Blue Box Game Studios bu söylentilerin bu kadar yayılmasını doğal bir reklam olarak görüyor ve çok karışmak istemiyor. Son olarak Abandoned'ın 25 Haziran'da aynı P.T. - Silent Hills oyunundaki gibi bir oynanabilir fragmanı PS5 için yayınlanacak. O gün en azından bazı sırlar açığa çıkacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim