Anlık Bildirim

ABD Hazine Bakanlığına siber saldırı

Rusya devleti destekli olduğuna inanılan bir hacker grubunun ABD Hazine Bakanlığı ve ABD Ticaret Bakanlığının iç mesajlaşma trafiğine sızdığı ifade ediliyor.

ABD Hazine Bakanlığına siber saldırı Tam Boyutta Gör

İnternet veya dijital kaynaklar üzerinde hassas bilgilerin depolanıyor oluşu siber saldırganları kurumsal ağlara yöneltmiş durumda. ABD’nin çok hassas iki kurumu siber saldırıya uğradıklarını duyurdu.

Sofistike bir saldırı

Dün gece saatlerinde açıklanan bilgilere göre Rusya kaynaklı olduğu tahmin edilen bir hacker grubu; ABD Hazine Bakanlığı ve ABD Ticaret Bakanlığına ait kurum içi email trafiğine sızmayı başardı.

Hacker grubunun devlet kurumlarına üst seviye takip hizmetleri sunan SolarWinds firmasının güncellemelerine sızdığı ifade ediliyor. Mart ve Haziran ayları arasında yayınlanan güncellemelere gizli kodlar yerleştiren hacker grubu böylece dahili trafiği izleme imkanı elde etti.

Tam da yeni Başkan Biden’ın koltuğa geçmeye hazırlandığı bir dönemde yapılan bu saldırıda ne tür hassas bilgilerin elde edildiği bilinmiyor. Pek çok güvenlik ajansı soruşturmaya dahil olmuş durumda.

Soruşturmanın uzun bir süre devam edebileceği ve ilk etapta ne tür bilgilerin çalınmış olabileceğine dair izler bulunamayabileceği ifade ediliyor. Rusya ise iddiaları kesinlikle yalanlıyor ve ABD’nin uydurması olduğunu vurguluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim