Anlık Bildirim

Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş yolculuğu yine ertelendi

Alper Gezeravcı'yı taşıyan SpaceX Dragon kapsülünün Dünya'ya dönüşü bir kez daha ertelendi. ABD'de hava şartları elverişli olmadığı için dönüş yolculuğu 7 Şubat'a ertelendi.
Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş yolculuğu yine ertelendi Tam Boyutta Gör
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı yer aldığı Ax-3 ekibi, 2 Şubat saat 17.50’de Uluslararası Uzay İstasyonu'nda düzenlenen uğurlama töreninin ardından dönüş yolculuğu aşamasına geçmişti. 3 Şubat'ta gerçekleşmesi planlanan dönüş yolculuğu ertelenmeye devam ediyor.

"Hava şartları elverişli olmadığı için dönüş yolculuğu ertelendi"

SpaceX'ten yapılan açıklamaya göre 6 Şubat'ta gerçekleşmesi planlanan dönüş yolculuğu, inişin yapılacağı ABD'nin Florida eyaletindeki hava şartlarının elverişli olmaması nedeniyle yeniden ertelendi. Dönüş yolculuğu için uygun hava koşullarının beklendiği duyuruldu. SpaceX'in sitesindeki ifadeye göre dönüşün 7 Şubat'ta gerçekleşeceği ifade ediliyor ancak herhangi bir saat belirtilmemiş durumda.

Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülünün Dünya'ya dönüş yolculuğu 12 saat sürecek. ABD’nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi’nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine iniş yapacak.

İniş için önce motorla frenleme yapılacak. Yeryüzüne yaklaşınca 2 paraşüt açılacak. Ardından ana paraşütler açılarak suya iniş gerçekleşecek. Kapsül, gemi ile karaya ulaştırıldıktan sonra Alper Gezeravcı, yeryüzüne ayak basacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim