Anlık Bildirim

Hindistan trenlerin üstüne güneş panelleri yerleştirecek

Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırımların son örneği Hindistan Demir Yollarından geldi. Hindistan'da, 500 adet trenin üzerine güneş enerjisi panellerinin yerleştirilmesi planlanıyor.
Hindistan hükümeti yapacağı finansal destek ile birlikte, raylı sistemlerde yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılacak kapsamlı bir çalışma hazırlıyor. Çalışma kapsamında, demir yollarına aktarılacak kaynakla ilk etapta 500 trenin üzerine güneş enerjisi panelleri yerleştirilecek. Bu paneller sayesinde tren içinde yer alan aydınlatma sistemi, havalandırma sistemi gibi bazı sistemlerin enerji ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Aynı zamanda, Ulusal Temiz Enerji Fonundan alınacak destekle birlikte, tren istasyonlarının çatılarına da 500 MW güneş enerjisi panellerinin kurulması planlanmış.

Hindistan'daki en büyük elektrik tüketim değerine sahip demir yollarının bu çalışma kapsamında elektrik tüketiminin büyük bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayarak ciddi bir finansal tasarruf sağlaması hedefleniyor.

2013 - 2014 yılları arasında Hindistan'da toplam tüketilen elektriğin %2'sine yakın bir değerle 17.5 milyar kWh elektrik tüketen demir yolları, aynı zamanda yüksek enerji vergisine tabii. Bu sebeplerden dolayı Hindistan demir yolları yoğun bir şekilde yenilenebilir enerji üzerine çalışmalar yapıyor.

Hindistan Demir Yolları’nın yaptığı son anlaşmalarla birlikte 2020 yılında enerji ihtiyacının %10'u yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacak. İlgili makamların yaptığı açıklamada önümüzdeki 5 yıl içinde 1 GW kapasiteye sahip güneş enerjisi sistemi kurulacak.

Hindistan'da yenilenebilir enerji kaynakları yalnızca demir yollarında kullanılmıyor. Sokak aydınlatmaları, güneş enerjisi ile su ısıtma ve kullanılmayan arazilere güneş enerjisi panellerinin yerleştirilmesi üzerine çalışmalar sürdürülüyor.
Yazar: Mehmet Esat Çakmak
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3624 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli tren, Alternatif Enerji ve
2 etiket daha hindistan Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim