Anlık Bildirim

AMD-ATi bir kez daha doğruladı; 40nm ve DirectX 11 desteği 2009'da

AMD-ATi önümüzdeki yıl kullanıma sunacağı grafik işlemciler hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Japonya'da gerçekleştirilen CEATEC fuarında çalışmaları devam eden yeni GPU'ların 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanacağı ifade eden firma ayrıca Windows 7 ve paralelinde DirectX 11 desteği sunalacağını da ifade etmiş.

AMD-ATi benzer bir açıklamayı yayınladığı resmi bir döküman ile bir kez daha tekrarladı ve üretim teknolojilerine geçişteki başarısını 40nm ile sürdüreceğini ve daha yüksek performanslı GPU'ları daha düşük maliyet ve güç tüketimiyle kullanıma sunacağını belirtti. Bilindiği üzere firma önümüzdeki sene için RV870 GPU'su üzerinde çalışıyor.

Tabii AMD'nin RV870'i 40nm üretim teknolojisine yönelik olarak hazırlaması yetmiyor zira hacimli üretimi yacak olan TSMC firmasının da yeni üretim teknolojisine hazır olması gerekiyor. Haberlerimizi takip edenlerin bildiği üzere TSMC cephesi de bu yönde çalışmalarına devam ediyor hatta geçtiğimiz gün firmanın 40nm üretim teknolojisine yönelik ilk somut adımı attığı bilgileri de geldi.

Yeni üretim teknolojisiyle nanometrik küçülmeye devam edecek olan firma OpenCL destekli olacak RV870 GPU'sunda DirectX 11 desteği de sunacak. DirectX 10 mimarisi üzerine inşa edilecek yeni API ile önemli yenilik ve iyileştirmeler gelmesi beklenirken DX10'dan farklı olarak geriye dönük uyumluluğu olan ve Vista ile de çalışması beklenen DirectX 11'in Windows 7'den önce yayınlanması da gündeme gelebilir.

DirectX 10 üzerine özellikle Multithreading, Ray Tracing, GPGPU ve Tesselation gibi yeni nesil GPU'ların pek çok özelliğinden faydalanacak olan API'nin donanım kullanımı açısından daha esnek ve hızlı, uygulama geliştirme açısından da geliştirilcilere daha kolay adaptasyon sağlayacak niteliklere sahip olacağı bildiriliyor. Öte taraftan DirectX 11 destekli oyunların çıkması için bir süre daha beklenmesi gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim