Anlık Bildirim

AMD: ATi ile tüm fiyat segmentlerinde lideriz

AMD: ATi ile tüm fiyat segmentlerinde lideriz

Önümüzdeki Ocak ayında Las Vegas'da gerçekleştirilecek Tüketici Elektroniği '09 fuarında 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Deneb kod adlı Phenom II işlemcilerini duyurmaya hazırlanan AMD, Mali Analist Günü'nde adeta rakipleri Nvidia ve Intel'e rakip okudu ve hem GPU hem de entegre grafik işlemcili (IGP) yonga seti cephesinde lider olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz Haziran ayında başladığı Radeon HD 4000 serisi ile hemen her fiyat segmentinde rakibi Nvidia'nın önünde olduğunu iddia eden firma yonga seti arenasında da benzer bir başarı tablosu çizdiğini ifade ederken özellikle en güncel modeli olan 790GX'i işaret ediyor. Tabii yonga seti çözümlerinde de ATi'nin entegre grafik çözümlerinin katkısı görmezden gelinemez.

AMD için 2008'in özelliikle üçüncü çeyreği oldukça önemli gelişmelere sahne oldu ve firma arka arkaya kullanıma sunduğu donanımlar ile pozisyonunu güçlendirmeyi başardı. Şimdi gözler firmanın yakında gelecekte lanse edilecek Phenom II işlemci ailesinde. Firma bahsedildiği gibi hem fiyat hem de performans noktasında RV770 benzeri bir başarıyı Denebler ile tekrarlayabilecek mi bunu bekleyip göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim