Anlık Bildirim

AMD FidelityFX, Clever Mod sayesinde GTA 5'e başarıyla uygulandı

Nvidia DLSS'e rakip olan AMD FidelityFX teknolojisi, Reddit üyesi olan NarutoUA kullanıcı isimli mod üreticisi tarafından başarılı bir şekilde GTA 5 oyununa entegre edildi.

AMD FidelityFX(FSR) teknolojisine haberlerimizde bir çok kez yer vermiştik. Pek çok oyun geliştiricisi, entegrasyonun ne kadar kolay olduğu hakkında açıklamalarda bulundu, ancak hiç kimse - belki de AMD bile - mod yapımcılarının mevcut oyunlara bu denli hızlı entegre edebileceklerini hayal edemezdi.

AMD FidelityFX, Clever Mod sayesinde GTA 5'e başarıyla uygulandı Tam Boyutta Gör


Mod, GTA 5'in içinde halihazırda bulunan çözünürlük ölçekleme özelliğini AMD FSR ile değiştirerek çalışıyor, bu da FSR profillerinin daha sonra oyunun içinde bulunan gelişmiş grafik ayarlarında, çerçeve ölçekleme modu değiştirilerek menüden kontrol edilebileceği anlamına gelir ki bu da kullanıcılar için çok kullanışlı bir hale geliyor.

Youtube üzerinden bir oynanış videosu yayınlayan mod üreticisi, FSR teknolojisinin GTA 5'e ait ölçekleme metodundan daha keskin görüntü sağladığını gözler önüne seriyor.


Uygulamak isteyen kullanıcılar moda bu linkten ulaşabilir. Yüklemek için ise yapılması gerekenler çok basit; indirilen klasördeki,d3d11.dll ve gta5_fsr.ini dosyalarını, GTA 5'in yüklü olduğu klasöre aktarmak. Daha sonra oyun içerisinde bulunan gelişmiş görüntü ayarlarında bulunan çerçeve ölçekleme seçeneğinde gerekli ayarlamaları yapmak. Ölçekleme skalası ise şu şekilde:

  • 0.5x - Performans mod
  • 0.667x - Dengeli mod
  • 0.75x - Kalite modu
  • 0.883x - Üst düzey kalite modu

Bu, AMD'nin FidelityFX süper çözünürlüğüne dair hayran yapımı uygulamalarının yalnızca başlangıcı gibi görünüyor. Bugünlerde çoğu oyun, daha iyi sonuçlar için benzer şekilde değiştirilebilen yerleşik bir çözünürlük ölçekleme özelliği sunuyor. Bu modları ve hayran projelerini kesinlikle yakından takip ediyor olacağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim