Anlık Bildirim

AMD’nin 2021-2022 yol haritası kısmen paylaşıldı

Kırmızı ekibin daha önceden sızan yol haritası bir kısmı daha gün yüzüne çıktı. 2021'de AM5'e, 2022'de ise yeni iGPU'lara geçilecek.

AMD’nin 2021-2022 yol haritası kısmen paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz mayıs ayında AMD’nin yol haritasının bir bölümü paylaşılmıştı. Warhol işlemcisi, Van Gogh ve Rembrandt APU’larıyla tanışmıştık. Son sızıntıyla tablo biraz daha belirginleşti.

Yıllara göre ayrılmış yol haritasına göre önümüzdeki yıl Warhol işlemcileriyle Van Gogh ve Cezanne APU’ları piyasaya sürülecek. Cezanne APU’larının Renoir çözümlerini takip etmesi beklenirken Zen işlemci tarafı Zen 3’e terfi edilecek. iGPU’da ise Vega’ya devam edilecek.

Makine öğrenimi odaklı APU

Daha önceki sızıntılarda da gördüğümüz Van Gogh görünüşe göre son kullanıcıya yönelik bir APU’dan ziyade makine öğrenimine yönelik bir yonga ailesi olacak.

AMD’nin 2021-2022 yol haritası kısmen paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Navi2 iGPU’su taşıyacak APU’lar LPDDR5 ve LPDDR4X belleklerle uyumlu olacak. İşlemci tarafındaysa Zen 2 mimarisi tercih edilirken  modeller 7 nm bandından çıkacak.Haliyle Renoir’in halefi Cezanne olurken Navi iGPU ile gelecek Rembrandt’da onları takip edecek APU ailesi oluyor.

Warhol işlemcileri

Ana akım işlemcilere baktığımızda ise Warhol’u görüyoruz. Zen 3 mimarisiyle gelecek Vermeer’den sonra Zen 3’e devam edileceği görülen yongalarda 7 nm’nin de değişmediği görülüyor.

Ayrıca PCIe standartı da güncellenmeyeceğe benziyor. Ek olarak Warhol’un AM5 sokete gelmesinin beklendiğini de belirtelim. Dolayısıyla ilk DDR5 destekli Ryzen yongalarda Zen 3 ve 7 nm’nin rafine hali kullanılacak diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim