Anlık Bildirim

AMD’nin ekran kartlarını öne geçiren Smart Acces Memory ve Rage Mode nedir

Ekran kartınızı garanti kapsamında hız aşırtan Rage Mode kullanıcılar tarafından sevileceğe benziyor. Yine de stabilite sorunlarına hazırlıklı olmakta fayda var.

AMD’nin ekran kartlarını öne geçiren Smart Acces Memory ve Rage Mode nedir Tam Boyutta Gör

RX 6000 serisinin tanıtımı sonrasında sistem toplayacaklar yeni kartları beklemeye koyuldu. RDNA2 mimarili çözümleri ileriye taşıyan teknolojiler bir hayli iddialı.

Oldukça dikkat çeken tekniği temel alan Smart Acces Memory ile başlayalım. Yeni teknoloji sayesinde 500 serisi anakart üzerinde Ryzen 5000 işlemcisi ve RX 6000 ailesinden bir kart kullanıldığında CPU-GPU iletişimi bir başka boyuta taşınıyor.

AMD’nin ekran kartlarını öne geçiren Smart Acces Memory ve Rage Mode nedir Tam Boyutta Gör

CPU’ya GPU’nun 16 GB’lık GDDR6 VRAM birimine erişim yetkisi veren teknoloji sayesinde VRAM içerisindeki parçalanmaların önüne geçilerek performans kazanımı elde edilebilecek.

Potansiyeli önem arz eden Smart Acces Memory hakkında AMD şu anda detaylı bilgi paylaşmaktan kaçınmış. Mevcut AAA oyunlardan hatırı sayılır bir kısmında kullanılan teknolojiden tam anlamıyla faydanılabilmesi için yine de oyunların optimize edilmesi gerekiyor.

Rage Mode ile ekstra performans

Nvidia kanadındaki GPU Boost'a karşı geliştirilen Rage Mode ise tek tıkla ekran kartınızın şartlara göre otomatik hız aşırtılmasını sağlayacak. Özellik yeni değil. Öyle ki AMD’nin iş ortakları dahi hali hazırda bu konuda çeşitli araçlar sunuyor.

Kullanıcının aktive edeceği Rage Mode sayesinde ekran kartının mümkün olan en yüksek frekansa çıkartılması oldukça heyecan verici dursa da şimdiye kadarki araçlarda işlemin doğası gereği yaşanan kilitlenme/çökme sorunları nedeniyle Rage Mode’un her kullanıcıya hitap etmeyeceğini söyleyebiliriz.

Ayrıca olası kazanımların GPU silikon kalitesine ve PCB bileşenlerinin kapasitesine göre değişkenlik göstereceğini hatırlatalım.

AMD’nin ekran kartlarını öne geçiren Smart Acces Memory ve Rage Mode nedir Tam Boyutta Gör

Yine de eğer AMD her kartta stabiliteyi sağlayabilirse Rage Mode’un kartı garanti dışı bırakmadığı düşünüldüğünde yeni teknoloji firma adına önemli bir artı olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8653 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd rage mode nedir, amd smart access nedir ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim