Anlık Bildirim

AMD: Phenom II 940, Core 2 Quad 9400'den daha hızlı

Phenom II 940'ın oyun performansına ışık tutan, Core 2 Quad 9400 karşılaştırmalı yeni performans figürleri yayınlandı.

AMD'nin Deneb kod adlı 45nm Phenom II X4 işlemcileriyle sergileyeceği performans ve takip edeceği fiyat politikası merak uyandırmaya devam ediyor. AMD tarafından hava soğutma ile 4GHz'in üzerine çıkabileceği ifade edilen ayrıca geçtiğimiz haftadan bu yana sıvı azotla yapılan denemelerde 6GHz'i gördüğü konuşulan Phenom II 940 Black Edition için yeni bir performans değerlendirmesi yayınlandı.

Yeni yılın ilk günleriyle birlikte Las Vegas'ta gerçekleştirilecek Tüketici Elektroniği Fuarı '09'da lanse edilmesi beklnen Phenom II X4 940 Black Edition işlemcisinin performansına ışık tutan yeni bir döküman daha gün ışığına çıktı. AMD'nin 45nm üretim sürecine geçişteki ilk ve en önemli kozlarından biri olacak işlemcinin Core 2 Quad 9300 ve 9400 karşısındaki durumunu yansıtan tablo önemli ipuçları veriyor.

Phenom II 940'ın yeni test sonuçları göründü

AMD'nin resmi test tablosuna geçmeden önce Phenom II 940 Black Edition modelini hatırlamakta fayda var. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanmakta olan dört çekirdekli işlemci 3GHz'de görev yapıyor. Soket AM2+ formunda olan işlemi 1066MHz'e kadar DDR2 bellek desteği sunabilen entegre kontrolcü ile gelecek. Seviye 2 belleği 2MB, seviye 3 belleği ise 6MB olacak işlemcinin ısıl güç tasarımı ise 125W.

Black Edition serisi dahilinde hazırlanan Phenom II X4 940, çarpan kilidi açık olarak gelecek ve bu sayede hız aşırtma tutkunlarına da hitap edecek. AMD cephesinden hız aşırtma performansıyla dikkat çekeceği yönünde haberler gelen 940 modelinin yanı sıra aynı gün 2.8GHz'de çalışan Phenom II 920 de aynı gün lanse edilecek. Genel özellikleri itibariyle son derece benzer olan iki işlemci arasındaki temel fark saat hızı olacak.

İşlemciler ile birlikte platform güncellemesine de gidecek olan AMD, Phenom işlemci ailesiyle duyurduğu Spider platformuyla vedalaşarak Dragon platformunu devreye sokacak. Yeni platform Phenom işlemcileri ,7 serisi yonga seti ailesi ve Radeon HD 3800 serisi ekran kartlarından oluşan Spider platformunun aksine Phenom II işlemcileri, Radeon HD 4800 serisi ekran kartları ve 7 serisi yonga setlerinden oluşacak.

Phenom II 940'ın yeni test sonuçları göründü

AMD'nin Phenom II işlemcileri için cevabı heyecanla beklenen sorulardan biri de işlemciler için takip edilecek fiyat politikası. Bu konuda henüz resmi herhangi bir açıklama yapılmamakla birlikte Avustralya merkezli Austin isimli firma Phenom II X4 940 Black Edition ve 920 modellerini sırasıyla 340$ ve 300$ seviyesinden listelere aldı.Tabii bahsi geçen fiyatların resmi olmadığını ve ön-sipariş için gündeme geldiğini de belirtelim.

Deneb kod adlı 45nm Phenom II X4 ailesinin ilk ve bir süre için en hızlı modeli olacak Phenom II X4 940 Black Edition'ın performansına yönelik olarak yeni tablo önemli detaylar içeriyor. Gün ışığına çıkan ve AMD'nin kendi sonuçlarını içeren tablo dahilinde firmanın 8 Ocak'tan itibaren yeni amiral gemisi olacak Phenom II 940 BE, Intel'in dört çekirdekli Core 2 Quad 9300 ve 9400 modelleriyle mukayese ediliyor.

Tabloya bakılırsa Phenom II tabanlı Dragon platformu Intel'in Core 2 Quad 9300 ve 9400 modellerinin güç verdiği platformdan çok daha hızlı. Gerçekleştirilen 3DMark 2006 ve oyun testlerinin tamamında 3GHz'de çalışan Phenom II P40 işlemcili Dragon platformu 2.5GHz ve 2.66GHz'de görev yapan Core 2 Quad 9300 veya 9400 işlemcili Intel platformlarının önünde yer almayı başarıyor.

Phenom II 940'ın yeni test sonuçları göründü

Tabii bu tablo için açıklığa kavuşturulması gereken temel detay kullanılan yonga seti ve ekran kartları. Platform karşılaştırması ekseninde eğer AMD sistemde 790GX, Intel sistemde ise G45 yonga setli anakart kullanıldıysa ki bu şimdilik bilinmiyor, oyunlardaki performans farkı için entegre grafik işlemcilerin performansının da potaya katılması gerektiğini belirtelim. 3DMark 2006'nın CPU testinde ise Phenom II 940, her iki rakibinin de önünde yer alıyor.

Mevcut Phenom işlemcilerinden çok daha hızlı olacağı söylenen Phenom II ailesi için yapılacak fiyat farkı ve sergilenecek performans işlemcilerin satış rakamını belirleyecek. Bu arada AMD'nin mevcut yol haritasına göre saat hızı anlamında 3GHz'de çalışan Phenom II 940 ve 945 (soket AM3) modelleri firmanın en hızlı çözümleri olacak gibi görünürken daha yüksek saat hızları için şimdilik herhangi bir sinyal bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12639 kez okundu.
17 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim