Anlık Bildirim

AMD Phenom II ile bir süre 3GHz'de kalabilir

AMD Phenom II ile bir süre 3GHz'de kalabilir

AMD'nin Phenom II işlemcileriyle önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğine kadar 3GHz'de kalabilir. Haberlerimizde de sık sık dile getirdiğimiz üzere firma önümüzdeki hafta kapılarını açacak olan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda Deneb kod adlı 45nm Phenom II ailesini lanse edecek ve uzunca bir süredir merakla beklenen Phenom II X4 920 ile Phenom II X4 940 Black Edition modellerini kullanıma sunacak.

Firmanın yeni işlemcilerinden 920 modeli 2.8GHz'de, çarpan kilidi açık olarak gelecek 940 Black Edition modeliyse 3GHz'de çalışıyor. Soket AM2+ formundaki dört çekirdekli işlemcilerin her ikisi de 2MB L2 ve 6MB L3 belleğe sahip. AMD ilk iki işlemciyi takiben Soket AM3 formundaki DDR3 destekli işlemcilerini de kullanıma sunmayı planlarken bu işlemcileirn en iyi ihitmalle Şubat ayında gelmesi bekleniyor.

AMD'nin mevcut yol haritasına göre 3GHz'lik Phenom II X4 modeleri firmanın en azından önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğine kadar en yüksek saat frekansına sahip işlemcileri unvanını koruyabilir. İşlemcileri diyoruz zira firma Soket AM3 formundaki Phenom II X4 945 modelini de pazara sunacak. Bu işlemciyi 940 modelinden ayırması beklenen fark ise soket değişikliğine paralel olarak gelecek DDR3 desteği.

Tabii AMD'nin teknik dökümanlarına göre DDR3 ile ulaşılacak daha yüksek bellek frekanslarına paralel olarak aynı saat hızında Soket AM2+ ve AM3 formundaki modeller arasında %5 seviyesinde performans farkı olacağı iddia ediliyor. Yine en güncel bilgilere göre AMD, ısıl güç tasarımı 125 watt olarak belirlenen Phenom II X4 920 ve 940 modellerini sırasıyla 235$ ve 285$ seviyesinden kullanıma sunması bekleniyor.

AMD'nin yanı sıra mevcut programına göre Intel'in de en azından bir süre için Core i7 965 EE modelinden daha hızlı bir işlemci duyurması beklenmiyor. AMD ezeli rakibi Intel'e karşı fiyat kozunu oynamayı planlıyor. Zira i7 965 işlemcisinin Phenom II 940'dan 3 kata varan oranda daha yüksek fiyatla satılması ve Nehalem platformuna geçiş maliyetlerinin daha yüksek olması AMD'nin üzerine gideceği argümanlar olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim