Anlık Bildirim

AMD Türkiye Toplantısı 2: Phenom II 940 Black Edition CPU-Z görüntüsü ve çalışma sıcaklıkları

AMD'nin dün gerçekleştirdiği Phenom II toplantısıyla ilgili haberlerimiz devam ediyor. Firmanın tanıtım için getirdiği Phenom II 940 Black Edition işlemcili sistem ile kısa bir süre için vakit geçirme fırsatı da yakaladık. 3GHz'de çalışan Phenom II 940 BE işlemcisine ek olarak Foxconn'un 790GX yonga setli A7DA-S kodlu anakartının ve çift grafik işlemcili Radeon HD 4870 X2 ekran kartının kullanıldığı sistemle mini testler gerçekleştirdik.

Phenom II işlemcileriyle performans noktasında daha rekabetçi ve iddialı çözümler hazırlayan AMD, aynı zamanda güç tüketimini de aşağı çekti. 140 watt'lık TDP seviyesine sahip olan ve 2.6GHz'de çalışan Phenom 9950 modelinin aksine 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan, 6MB seviye 3 bellek ile donatılan ve 3GHz'de görev yapan Phenom II 940 BE'nin TDP seviyesi ise 125 watt olarak belirlenmiş.

Yeni üretim teknolojisiyle birlikte hız aşırtma noktasında iddialı olduğunu sık sık dile getiren AMD'nin Phenom II işlemcileri oldukça serin çalışacak gibi görünüyor. 3GHz'de çalışan dört çekirdekli işlemcinin sıcaklığını bekleme durumundayken HWM BlackBox programı 26 derece olarak gösterdi. Ayrıca Dragon platformunun, Spider platformundan testine göre en az %20+ daha hızlı olacağının da altı çizildi.

Not: İşlemci çalışma frekansını 3400MHz'e aldığımız da OverDrive yazılımı sıcaklığı 35.5 derece olarak gösteriyordu. Görünen o ki mevcut verilere göre yüksek saat hızına sahip Phenom II işlemcileri yeni üretim teknolojisinin katkısıyla tahmin edilenden de serin çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24555 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim