Anlık Bildirim

Milli Muharip Uçağı'nda dijital ikiz teknolojisi kullanılmaya başlandı

2023 yılında hangardan çıkması hedeflenen Milli Muharip Uçağı'nın, dijital ikiz teknolojisiyle yaptığı çalışmalar başlatıldı. TUSAŞ, bir etkinlikte uçağın geliştirme süreciyle ilgili detaylar verdi.

TUSAŞ, Milli Muharip Uçak etkinliği Tam Boyutta Gör

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 18 Mart 2023'te hangardan çıkması hedeflenen Milli Muharip Uçak'ın (MMU) tasarımı ve üretimi için dijital ikiz teknolojisiyle* çalışmalara başladı. Yakın zamanda şirketin yaptığı açıklamaya göre, tasarım sürecinden üretime kadar MMU'yu geliştirmek için 3DEXPERIENCE PLM platformunu ve havacılık endüstrisi deneyimlerini kullanan TUSAŞ, bu teknoloji için Dassault Systemes firmasıyla anlaşma yapmıştı.

Milli Muharip Uçak

Dijital ikiz teknolojisiyle geliştirilen MMU'nun tüm tasarım ve testlerini uygulayan TUSAŞ, bu teknoloji sayesinde hem geliştirme sürecini hızlandıracak hem de ürünün güvenilirliğini son teste kadar doğrulayacak. 

* Dijital ikiz (digital twin), fiziksel bir ürünün ya da bir hizmetin gerçek dünyadaki davranışının ve oluşturduğu sonuçların sanal modeli olarak tanımlanır. Daha basit bir anlatımla dijital ikiz; sürecin, ürünün ya da servisin sanal bir modelidir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8376 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
milli muharip uçak, Türkiye Haberleri ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim