Anlık Bildirim

Amerika Birleşik Devletleri Alzheimer ilacını onayladı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, deney aşamasında olan ve Biogen firması tarafından geliştirilen Aduhelm (aducanumab) isimli ilacın kullanımına onay verildi.

Amerika Birleşik Devletleri Alzheimer ilacını onayladı Tam Boyutta Gör

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 20 yıl sonra ilk kez Alzheimer hastalığına karşı geliştirilen 'tartışmalı' bir ilaca onay verildi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) yapılan yazılı açıklamaya göre, deney aşamasında olan ve Biogen firması tarafından geliştirilen Aduhelm (aducanumab) isimli Alzheimer ilacının, erken safhalar için kullanımına izin çıktı. Açıklamada, beyindeki amiloid beta plakları azalttığı söylenen ilacın, ilk kez hastalığın kaynağını hedef alan bir tedavi yöntemi olduğu belirtiliyor.

Söz konusu ilaç, Alzheimer hastalığının ilk safhalarında görünen hafif bilişsel bozuklukların ilerlemesini yavaşlatıyor. Uzmanlar, ilacın amacının hastalığın semptomlarını hafifletmekten ziyade ilerleyişini yavaşlatmak olduğunu vurguluyor.

Alzheimer

Amerika Birleşik Devletleri Alzheimer ilacını onayladı Tam Boyutta Gör

Söz konusu onay bilim insanları arasında tartışmaları da beraberinde getirdi. Bilim camiasında FDA'nın kararına temkinli yaklaşanlar da bulunuyor.

Biogen'in kullanım onayı için yaptığı başvuruyu inceleyen bağımsız heyet, aducanumabın etkinliğine ilişkin verilerin yetersiz olduğunu raporlamıştı.

Şu anda Dünya genelinde en az 50 milyondan fazla kişinin Alzheimer hastası olduğu tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim