Anlık Bildirim

FDA Wegovy adlı GLP-1 analoğunu onayladı

Semaglutide adlı ilaç ilk olarak 2017 yılında tip 2 diyabet tedavisi için onay almakla birlikte söz konusu ilaç vücutta bulunan ve iştahın kontrolünden sorumlu olan GLP-1 adlı hormonu taklit ediyor.

FDA Wegovy adlı GLP-1 analoğunu onayladı Tam Boyutta Gör

Obezite ve tip 2 diyabet sıklığı her geçen gün artmakla birlitkte gelişmiş ülkeler başta olmak üzere bu durum hem işgücü kaybı yaratıyor hem de sağlıkla ilgili harcamaların büyük bir kısmının aktarılmasına yol açıyor. Şimdi ise Amerikan US Food and Drug Administration yani FDA kurumu Wegovy ( Semaglutide ) adlı kilo kontrolü ilacını onayladı.

Semaglutide adlı ilaç ilk olarak 2017 yılında tip 2 diyabet tedavisi için onay almakla birlikte söz konusu ilaç vücutta bulunan ve iştahın kontrolünden sorumlu olan GLP-1 adlı hormonu taklit ediyor aynı zamanda insülin üretimini de uyarıyor. Söz konusu hormon normalde insan vücudunda fizyolojik şartlarda bağırsak hücreleri tarafından sekrete ( salgılanmak ) ediliyor ve iştahın baskılanmasında rol alıyor.

GLP-1

 

FDA Wegovy adlı GLP-1 analoğunu onayladı Tam Boyutta Gör

Söz konusu ilaç Faz 3 denemelerini tamamladı ve yapılan çalışmalar sonucunda 68 hafta süren deneylerde deneklerde ortalama kilo kaybının 15.3 kg olduğu tespit edildi.

Wegovy adlı ilaç tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan semaglutide adlı ilaçtan 2 doz içeriyor ve haftalık olarak subkutan yani cilt altı enjeksiyon olarak uygulanıyor.

FDA kurumu şu an içi ilacı yalnızca kronik obezite ve obeziteyle ilişkili en az 1 hastalığı bulunan ( hipertansiyon, tip 2 diyabet vs ) kişilerde kullanılmasını öneriyor.

Yeni araştırma FDA’nin sitesinde yayımlandı.

Kaynakça https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-new-drug-treatment-chronic-weight-management-first-2014 https://newatlas.com/health-wellbeing/semaglutide-weight-loss-drug-fda-approval/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim