Anlık Bildirim

Android'den iPhone'a geçiş yapanların oranı giderek artıyor

Giderek daha fazla kullanıcı Android'den iPhone'a geçiyor. CIRP tarafından paylaşılan son veriler Android'den iPhone'a geçiş oranının son beş yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya koydu.
Android'den iPhone'a geçiş yapanların oranı giderek artıyor Tam Boyutta Gör
CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) analiz şirketine göre Android kullanıcıları toplu halde Apple akıllı telefonlara geçmeye devam ediyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, son beş yılda Android'den iOS'a geçen kullanıcıların sayısında önemli bir artış olduğunu ortaya koydu.

Ankete katılan yeni iPhone sahiplerinin %15'i önceki akıllı telefonlarının bir Android cihaz olduğunu söyledi. Kıyaslama açısından bu oranın bir önceki yıl %11, ondan önceki sene ise %10 olduğunu belirtelim. Yayınlanan veriler 2018 yılında da %15 seviyesine ulaşıldığını gösteriyor.

Android'den iPhone'a geçiş yapanların oranı giderek artıyor Tam Boyutta Gör

Son 9 yıldaki en yüksek geçiş 2016'da

Bundan önceki yıllarda Android'den iOS'a geçiş oranının daha yüksek olduğunu görüyoruz. Özellikle 2016 yılında %21'lik oranla en yüksek seviyeye ulaşılmış olması dikkat çekiyor. Bu, son dokuz yıldaki en yüksek geçiş olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Söz konusu araştırma Mart 2023'te sona eren bir yıllık dönemi kapsıyor. Bunu göz önünde bulundurarak platform değişikliğindeki önemli artışı iPhone 14 serisinin başarısına bağlayabiliriz. Birçok kullanıcının dikkatini çeken yeni iPhone serisi, Android'den iOS'a geçiş kararında önemli bir rol oynamış görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6482 kez okundu.
31 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim