Anlık Bildirim

Yeni güvenlik önlemleri ile birlikte Android uygulamaları çok daha güvenli hale gelebilir

Google, Google Play’de yer alan kötü amaçlı uygulamaların sayısı nedeniyle sık sık eleştiriliyor. Bu sorunları tamamen ortadan kaldırmak için, iki yeni güvenlik önlemini kullanıma sunmaya hazırlanıyor

Android uygulamaları çok daha güvenli hale gelebilir Tam Boyutta Gör

Google Play ürün müdürü Luke Jefferson’ın yayınladığı bir gönderide, ‘’Google Play’i güvenli ve emniyetli tutmak ve geliştirici topluluğumuza daha iyi hizmet verebilmek için iki yeni güvenlik önlemi alacağız.’’ dedi. Bunlar; ek tanımlama gereksinimi sunan işlevler ve 2 adımlı doğrulama olacak diyerek devam etti.

Google, geliştiricilerden, yeni bir hesap oluştururken adlarını ve fiziksel adreslerini, telefon numarası ve e-posta adresleri ile birlikte göndermelerini isteyecek. Bu önlemler öncesinde, yeni bir hesap oluşturmak için sadece bir e-posta adresi ve telefon numarası gerekiyordu.

Android uygulamaları çok daha güvenli hale gelebilir Tam Boyutta Gör

İkinci güvenlik önlemi olarak eklenecek, 2 adımlı doğrulama kuralı zorunlu hale getirilecek. Geliştirici topluluğu hakkında daha fazla bilgi edinmenin yanı sıra, Google Play kullanıcılarının ve geliştiricilerinin hesaplarını daha güvenli hale getirmek için adımlar atılacak.

Uygulanacak önlemler nasıl ve ne zaman gerçekleştirilecek ?

Bu izlenecek adımların, Google Play’deki kötü amaçlı uygulamaların azaltılması ile birlikte Google’a bu zararlı uygulamaların kaynaklarını izleme yeteneği de kazandırılmasının amaçlandığı ön görülüyor. Yeni önlemler şu anda isteğe bağlı olarak gerçekleşmekte. Fakat, Ağustos ayından itibaren Google, geliştiricilerden hesap türlerini belirtmelerini ve kayıt sırasında iletişim bilgilerini tam olarak doğrulamalarını isteyecektir. Bu yılın ilerleyen süreçlerinde, bu yeni önlemler mevcut tüm geliştirici hesapları için zorunlu hale gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim