Anlık Bildirim

Android uygulamaları Windows 11’e geliyor

Windows 11 öncesinde Android uygulamaları ve oyunları aracı programlar ile bilgisayar üzerinde kullanabilirken, artık hiç bir şeye gereksinim duymadan bilgisayarlarımızda çalıştırabileceğiz...
Android uygulamaları Windows 11’e geliyor

Microsoft, bugün düzenlediği ‘’Windows için sırada ne var ‘’ adlı etkinliğinde, yeni bir görünüm ve güncellenmiş özellikleriyle tamamlanan en son sürüm işletim sistemini tanıttı. Beklenildiği üzere, Windows 11’in kullanılabilir ilk sürümü bu yılın sonbahar aylarında kullanıcılar ile buluşacak gibi gözüküyor. Ve bugünkü tanıtımda şirket, Android uygulamaların Windows 11 sisteminde sorunsuz çalışacağını duyurdu.

Yani bu ne anlama geliyor, emülatör gibi programların kullanılmasına gerek kalmadan, istediğimiz Android tabanlı uygulamaları bilgisayarımıza direkt olarak yükleyerek başlat menüsünden herhangi bir programı çalıştırıyor gibi rahatça başlatabiliyor olacağız. Microsoft Store’dan ulaşılabilecek bu uygulamalar aynı zamanda Amazon uygulama mağazası aracılığıyla da yüklenebilir olacak.


Microsoft’un ürün sorumlusu müdürü Panos Panay yaptığı açılış konuşmasında, Microsoft’un bu entegrasyonu sağlamak için ‘’Intel köprü teknolojisini’’ kullandığını ve bu teknoloji ile beraber mevcut işleyişin kesintisiz ve pürüzsüz bir hale geldiğini dile getirdi. Şu anda kullanılan pek çok sayıdaki Android uygulaması ile Windows 11, mobil dokunma merkezli iş akışlarını büyük ölçüde sisteme adapte etmiş olarak görünüyor. 

Önümüzdeki hafta Windows 11’in ilk sürümü Windows Insider aracılığı ile yayınlanacak. Bu ilk sürümü kendi sorumluluğunuzda yükleyerek deneyebilir, veya açıklanan tüm özelliklere sahip tam kararlı sürümü bekleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim