Anlık Bildirim

Sayfa boyu ekran görüntüsü alma Android R ile gelecek

Uygulamanın sadece görünen kısmı yerine sayfa boyu ekran görüntüsünü alma özelliği Android R ile gelecek. Bu özellik üreticilerin kendi arayüzlerinde uzun zamandır bulunuyor.
Sayfa boyu ekran görüntüsü Android R’ye kaldı Tam Boyutta Gör
Android telefon üreticileri arayüzlerine birçok farklı özellik ekliyorlar. Bu özelliklerden kullanışlı olanların daha sonrasında saf Android içerisine de geldiği görüyoruz. Mesela Samsung telefonlarla yayılan çoklu pencere özelliğinin daha sonrasında Android içerisine eklenmesi buna bir örnek. Yine benzeri bir özellik olan sayfa boyu ekran görüntüsü alma işlemi, çoğu akıllı telefon üreticisinde uzun zamandır mevcut. Bu özelliğin ise Android R sürümü ile işletim sistemine dahil edileceği öğrenildi.

Android Q’da bekleniyordu

Başta Samsung, Xiaomi ve Huawei’nin sahip oldukları dahil neredeyse tüm özel Android arayüzlerde sayfa boyu ekran görüntüsü alabiliyorsunuz. Saf Android içerisinde olmaması Android One ve Pixel cihazlarda bulunmadığı manasına geliyor. Ayrıca her üretici kendi çözümünü geliştirdiği için sayfa boyu ekran görüntüsü alma özelliğinin standardı olmuyor. Android Q ile durumun düzeleceği ve sayfa boyu ekran görüntüsü almanın ekleneceği bekleniyordu ama maalesef öyle olmadı. Yaşanan sıkıntılardan dolayı Android Q’ya yetiştirilemedi. Bugün ise Google’ın mühendislik bölümü yöneticilerinden Dave Burke Android R ile sayfa boyu ekran görüntüsü alma özelliğinin geleceğini söyledi.

Android Q şu an için Beta 3 aşamasında. Önümüzde yayınlanması gereken üç adet beta sürümü ve son olarak final sürümü var. Yani Android R’yi konuşmamıza oldukça uzun bir süre bulunuyor. Haliyle sayfa boyu ekran görüntüsü almak isteyen saf Android kullanıcılarının beklemeleri gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim